Uleiul de usturoi, 10 beneficii. Cum se prepară și la ce ajută

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Uleiul de usturoi este benefic pentru organism. Poate regla glicemia sau reduce durerea de cap.

Uleiul de usturoi se face prin distilarea cu aburi cățeilor de usturoi sau prin macerarea acestora într-un ulei. Usturoiul este cunoscut științific sub numele de Allium sativum și este cunoscut ca unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți adăuga în dietă.

Beneficiile uleiului de usturoi includ capacitatea sa de a ajuta la eforturile de pierdere în greutate, calma durerile de cap, reduce inflamatia, stimula circulatia, optimiza digestia, și de a stimula funcția cognitivă și sistemul imunitar. Alte beneficii includ scutirea de congestie, scăderea nivelului de colesterol, și nivelurile normale de zahăr din sânge, arată Organic Facts.

Conținut ridicat de alicină

Majoritatea beneficiilor pentru sănătate obținute prin uleiul de usturoi sunt atribuite conținutului ridicat de alicină, compuși sulfurați, aminoacizi cheie și enzime, precum și alți compuși antioxidanți.

Utilizarea uleiului de usturoi este populară pentru persoanele care se luptă cu obezitatea, tulburările metabolice, diabetul, hipertensiunea arterială, indigestia, un sistem imunitar slab, anemia, artrita, congestia, răcelile, gripa, durerile de cap, diareea, constipația și absorbția slabă a nutrienților, printre altele.

Îmbunătățește digestia

Uleiul de usturoi poate fi un remediu foarte eficient pentru constipație și inflamație în intestin, având în vedere conținutul ridicat de antioxidanți. Poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la stimularea mișcării peristaltice și chiar la reducerea riscului de diverse probleme gastrointestinale.

Reduce inflamația

Alicina conținută de usuturoi este benefică pentru remedii topice și uz intern pentru calmarea condițiilor inflamatorii. Alicina este un compus antioxidant și antiinflamator foarte puternic, care poate ușura iritarea țesuturilor și poate reduce durerea articulațiilor și a zonelor localizate.

Eficient în bolile metabolice

Mulți oameni folosesc ulei de usturoi pentru tratamentul sindromului metabolic, care tinde să fie însoțit de hipertensiune arterială, glicemie ridicată, colesterol ridicat și obezitate. Antioxidanții din acest ulei pot avea un impact direct asupra acestui sindrom, diminuând toți acești factori de risc și optimizând activitatea metabolică.

Citește continuarea pe dcmedical.roGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Dată: 12 aug 2022, 13:58 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience