Pe ce a cheltuit TVR aproape 400.000 de euro cu ocazia Eurovisionului. Lista de cheltuieli a echipei care a reprezentat România

Data publicării:
Sursă foto: Youtube/ Eurovision Song Contest
Descriere foto: Sursă foto: Youtube/ Eurovision Song Contest

Cât și pe ce a cheltuit TVR cu ocazia Eurovision, unde România a primit cel mai slab punctaj din istoria noastră.

Semifinala Eurovision s-a ținut la Liverpool, Marea Britanie, iar delegația din partea României a fost de 11 persoane, 8 dintre acestea fiind din cadrul TVR. Costurile pentru show, inclusiv promovarea artistului Andrei Theodor, s-au ridicat la 80.000 de euro, iar TVR a mai achitat și suma de 200.000 de euro pentru transmiterea showului. Toate aceste cifre nu includ și cheltuielile, transportul, cazarea și diurna pentru cei menționați, conform Libertatea.

De asemenea, nici rating-ul showului nu a fost unul impresionant, deoarece 100 de mii de români s-au uitat la nivel național, la cea de-a doua semifinală a Eurovision. Cifra a clasat TVR 1 pe locul 91 în topul evenimentelor din ziua de joi, 11 mai, a mai precizat sursa citată.

Taxă de participare de 180.000 euro

Taxa de participare la Eurovision 2023 a fost de 180.000 de euro. La aceasta se mai adaugă alți 25.000 de euro pentru circuite de difuzare a competiției în România, conform notei de fundamentare aprobate de forurile de conducere ale Societății Române de Televiziune (SRTv), mai spune Libertatea.

Din cadrul delegației au făcut parte 11 persoane, după cum urmează:

Mihai Predescu – șef delegație (salariat SRTv)

Ana Maria Mîndru – asistent șef delegație (salariat SRTv)

Camelia Ktistakis – șef presă (salariat SRTv)

Aurel Badea – regizor (salariat SRTv)

Gabriel Scîrlet – regizor muzical (salariat SRTv)

Rodica Puca – stilist (salariat SRTv)

Laura Daniela Fronoiu – reporter (salariat SRTv)

 Marinică Ghiță – cameraman (salariat SRTv)

Theodor Andrei – artist / reprezentantul României

 Diana Maria Colea – dansator al reprezentantului României

Andrei Simona – managerul artistului, a mai precizat sursa citată.

VEZI ȘI: Mihai Trăistariu dă de pământ cu juriul TVR: „Nu cred în jurii, sunt corupte” / EXCLUSIV

4.480 euro totalul diurnei zilnice

Pentru cele 8 persoane salariate al Societății Române de Televiziune s-a achitat suma de 4.480 de euro reprezentând diurna zilnică.

Pe lângă acestea, costul biletelor delegației s-a ridicat la suma de 3200 de euro, reprezentând bilete dus-întors București-Liverpool, 160 de euro pentur asigurări de călătorie, de menționat fiind și suma de 2000 de euro pentru cheltuieli cu justificare ulterioară. În cazul celor trei persoane din staff-ul artistului s-a pregătit suma de 1300 de euro- bilete de avion și asigurări de călătorie, conform Libertatea.

VEZI ȘI: Mihai Trăistariu critică prestația României în semifinala Eurovision: „Piesa asta nu era de competiție” / EXCLUSIV

Cazare de 23.500 de euro

Mai departe, TVR a primit din partea EBU mai multe opțiuni de cazare și recomandări hoteliere, reprezentanții SRTv comunicând necesarul de camere pentru cazarea a 11 persoane în perioada 29 aprilie – 14 mai. Agenția responsabilă cu cazarea delegațiilor participante la Eurovision în Marea Britanie a confirmat rezervarea locurilor transmise de delegația română la hotelul Lock and Key.

Aceștia au primit patru camere duble și trei camere single pentru 15 nopți. Prețul pentru o cameră dublă a fost de 240 de euro/noapte, iar pentru cea single 200 euro/noapte. Suma totală a fost ,așadar, de aproximativ 23.500 de euro.

Concluzie: 180.000 de euro taxa de participare, 25.000 de euro pentru circuite, 80.000 de euro pentru show-ul României, 11.000 de euro pentru transport și diurna, plus 23.500 de euro pentru cazare. În total: 319.500 de euro. La această sumă se mai adaugă și cheltuielile estimate de la selecția națională din februarie, de aproximativ 63.000 de euro. Total de 382.500 de euro, a mai precizat sursa menționată anterior.

VEZI ȘI: „Mi-e rușine”. Dan Negru face praf prestația României din semifinala Eurovision: „Am țopait cu un titlu englezesc și îmbrăcați fistichiu”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel