Trucuri pentru murături perfecte. Cum alegi legumele și conservanții. Vlăduț de la Neatza: „Multe gospodine greșesc”

Data publicării:

Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani a dezvăluit rețeta ideală de murături.

Sezonul murăturilor este în plină desfășurare, astfel încât toate gospodinele sunt în căutarea trucurilor și rețetelor perfecte. Chiar dacă toată lumea are deja propriul mod de preparare, care, cel mai probabil, se moștenește deja de ani de zile, bucătarii chefi dezvăluie anual fel de fel de secrete care să îmbunătățească rezultatul final și care să ne ajute să obținem o adevărată delicatesă de servit alături de o friptură sau de o simplă garnitură. În acest sens, Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani a dezvăluit toate trucurile care-ți vor îmbunătăți, fără doar și poate, rețeta personală, începând de la alegerea perfectă a legumelor.

„Vă prezint o rețetă de murături excelentă, foarte sănătoasă. Murăturile în saramură sunt cele mai sănătoase, conțin enzime și bacterii bune. Înainte să pregătiți murăturile, trebuie să alegeți extrem de bine legumele. Gogonelele nu trebuie să prezinte pete, trebuie să fie lucioase. Varza românească este absolut necesară, dar trebuie combinată cu cea roșie, dă o culoare extrem de frumoasă murăturilor. Adăugați și puțin morcov răzuit pentru că completează foarte bine gusturile. Castraveciorul trebuie să înțepe la deget, astfel ne dăm seama că sunt foarte proaspeți, iar dacă au și floricica uscată, acesta este unul dintre criteriile de calitate. Cei mai mici pepeni trebuie aleși, ca să arate foarte bine.”, a declarat Vlăduț acum ceva timp, în cadrul emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.

VEZI și: Cum bei must fără să te îngrași. Trucurile pe care trebuie să le știi: „Efectul negativ nu mai este atât de mare”

Ingredientele care ajută la conservarea murăturilor

Există și anumite ingrediente naturale pe care nu trebuie să le omiți în acest proces, întrucât ele sunt considerate a avea rolul de conservanți naturali, mai dezvăluie bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

„Avem nevoie și de anumite ingrediente care fac ca murăturile să țină foarte bine, fără a folosi anumiți conservanți, anume hreanul, este ideal pentru așa ceva. Vă sfătuiesc să îl spălați foarte bine și să nu îi aruncați coaja, pentru că îl irosiți și nu merită. Și boabele de muștar ajută.”, a continuat acesta.

Citește și: Zacusca, pericol pentru siluetă? Singurul mod în care o poți consuma, fără să te îngrași. Cristian Mărgărit: „Mare atenție” / VIDEO

Greșeala pe care o fac majoritatea gospodinelor

Există și o greșeală majoră pe care o fac foarte multe gospodine, spune bucătarul. Acest lucru va lua mult din gustul rezultatului final, motiv pentru care trebuie și tu să o eviți de-acum încolo. De asemenea, acesta a dezvăluit și când trebuie să optăm pentru apa fierbinte sau pentru apa rece la murături.

„Avem nevoie de sare neiodată, pe care o dizolvăm în apă rece, 500 de grame de sare pentru 10 litri de apă, aceasta este cantitatea exactă pe care trebuie să o folosiți. Usturoiul trebuie să fie și el obligatorie, optați pentru cel românesc, gustul este altul în murături. Atunci când murați gogoșari sau ardei umpluți cu varză, e bine să îi spălați bine pe exterior și să-i scuturați foarte bine. Nu îi spălați în interior, multe gospodine greșesc și îi lasă într-o baie de apă. Tot gustul din interior se va risipi. Nu punem apă fiartă la gogoșari sau varză, la castraveți numai când murăm castraveții, e necesară saramură fiartă, lăsată 4-5 zile, spumată în fiecare zi, iar apoi închidem borcanul ermetic și îl depozităm la loc întunecat, asta e foarte important.”, mai spune bucătarul.

VEZI și: Varza murată, beneficii uimitoare pentru sănătate. Cristian Mărgărit: „Păstrează foarte bine valorile nutritive” / VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel