Trucuri în bucătărie: Două greșeli majore pe care le fac oamenii atunci când prepară piure de cartofi

Data publicării:
Unsplash.com/ autorAnna Stampfli
Descriere foto: Unsplash.com/ autorAnna Stampfli

Piureul de cartofi poate părea un preparat extrem de ușor de realizat, și este adevărat, cu mici excepții. Iată cele două greșeli majore care îți strică rețeta. 

Rețeta de piure de cartofi este extrem de simplă:  Fierbi cartofii, apoi îi pasezi cu lapte și unt,  până devin cremoși.  Nimic din toate acestea nu este greu, dar există două moduri majore prin care poți strica rețeta de piure de cartofi.

Cât timp rămâne proaspătă cafeaua? Truc ingenios pentru a evita ca aceasta să se strice

Marea greșeală numărul 1: Pasarea cartofilor cu lame

Aproape toți începătorii care pasează cartofi fac această greșeală. Procesoarele de alimente, mixerele și alte ustensile asemănătoare par a fi o modalitate eficientă de a pasa cartofii, dar problema este că nu îi pasezi deloc - îi distrugi. În loc de cartofi pufoși și cremoși, veți obține o pastă lipicioasă.

Pasarea este o acțiune mult mai blândă decât ceea ce întâmplă în interiorul robotului de bucătărie. Furculițele, ustensilele din plastic și lingurile de lemn sparg bucățile fierte de cartofi, păstrând moleculele de amidon mai mult sau mai puțin intacte. Lamele foarte ascuțite, cu mișcare rapidă, rup aceste molecule. Acest amidon eliberat se amestecă apoi cu lichidul din piure., formând o pastă deloc plăcută.

Cât timp rezistă ouăle în frigider. Puțini români știu acest lucru

Marea greșeală nr. 2: Aruncarea cojilor în chiuvetă


Aruncarea cojilor de cartofi în chiuvetă nu va strica gustul sau textura piureului, dar va strica întreaga experiență. 

Încă o dată, combinația dintre amidonul enervant și lamele ascuțite este de vină. Cojile sunt alunecoase și subțiri, ceea ce le permite să alunece ușor în țevi și să se înfășoare în jurul lamelelor de la tocător; iar încercarea de a le sparge cu acele lame le eliberează amidonul, creând o pastă groasă și lipicioasă.

Este o scenă neplăcută, care uneori poate fi rezolvată doar de către instalator. Cea mai simplă soluție este să nu creezi problema de la bun început, și să nu lași resturile de la cojile de cartofi să ajungă în chiuvetă. 

Drew Barrymore, truc inedit. Cum îți tunzi CORECT părul din nas: „Aceste mici detalii fac o mare diferență” VIDEO

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel