Cât timp rezistă ouăle în frigider. Puțini români știu acest lucru

Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay
Descriere foto: Imagine cu caracter ilustrativ, sursa pixabay

Ouăle fierte, la fel ca ouăle proaspete trebuie păstrare în mod obligatoriu la frigider.

Temperatura cea mai potrivită pentru a păstra ouăle în condiții sanitare trebuie să fie între 1 și 5 grade Celsius. Ouăle proaspete pot fi ținute la frigider și 10 zile înainte de a fi consumate, pe când ouăle fierte trebuie consumate în două zile, cel mult trei zile de când au fost gătite, chiar dacă le ții la rece.

 

De ce ar trebui să păstrezi ouăle în frigider


În Europa și în multe alte locuri din afara Statelor Unite, ouăle sunt vândute la temperatura camerei. Statele Unite reprezintă o excepție de la această practică, deoarece, ca o măsură de precauție suplimentară împotriva contaminării cu Salmonella, USDA cere ca ouăle să fie spălate și igienizate înainte de a fi vândute consumatorilor. Acest proces elimină potențialii contaminanți, dar îndepărtează și un strat protector natural de pe coajă care permite ouălor să fie păstrate în siguranță la temperatura camerei.

Astfel, în Statele Unite, ouăle trebuie să fie refrigerate.

Conform USDA, atunci când le scoateți din frigider, nu ar trebui să le țineți la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Acest lucru se datorează faptului că ouăle se pot încălzi la temperatura camerei, ceea ce poate duce la o potențială creștere a bacteriilor care pot pătrunde în ouă prin coaja lor poroasă.


Dacă ați spart și separat ouăle pentru a face fursecuri cu bezea sau înghețată, puteți păstra gălbenușurile sau albușurile rămase într-un recipient ermetic în frigider timp de până la 4 zile.

Un truc să păstrezi ouăle mai mult timp!

Ouăle se pun la păstrare cu partea mai ascuțită în jos, iar în acest fel pot rezista până la 3 săptămâni. Pentru a verifica prospețimea unui ou, poți să faci un test simplu cu apă. Scufundă oul într-un bol cu apă și, dacă stă pe fundul vasului, este proaspăt, de cel mult 5 zile. Dacă se ridică pe jumătate, are mai bine de o săptămână sau chiar 10 zile, iar dacă plutește la suprafață, este bine să îl arunci, potrivit simplyrecipes.comGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 15 aug 2021, 15:21 | Categorie: Sanatate
Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience