Trei pași esențiali în lupta cu vergeturile. Când devin acestea o problemă de sănătate: „Pot să ascundă mai mult decât un disconfort estetic”

Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Dana Chielcea, medic specialist dermatovenerolog, dezvăluie care sunt cauzele vergeturilor, dar și ce putem face pentru a le estompa. 

Dana Chielcea, medic specialist dermatovenerologie, a fost invitată în platoul emisiunii Vorbește Lumea, de la PRO TV, acolo unde a explicat cauzele vergeturile. Vergeturile pot fi de mai multe tipuri, în funcție de cauzele apariției, dar și de aspectul pe care îl au. 


„Vergeturile se prezintă de obicei sub forma unor dungi sau striații, fie orizontale, fie verticale. Adesea apar în adolescență, pentru că în perioada aceea începe o crește bruscă în înălțime sau în greutate și pielea noastră nu are timp să se adapteze la acele modificări, iar fibrele de colagen din derm, adică din stratul de mijloc al pielii, se rup și asta este ceea ce dă acel aspect inestetic al pielii. Vergeturile pot să apară și după sarcină, după naștere, pot să apară în anumite afecțiuni endocrinologice, pot să apară inclusiv după tratamente cortizonice, topice sau sistemice”, a explicat dr. Dana Chielcea în cadrul emisiunii Vorbește lumea. 

 

VEZI ȘI: Salata care te scapă de vergeturi. Carmen Brumă: „Ajută să ai pielea hidratată, strălucitoare, dar ajută și la producția de colagen și elastină”

Cum recunoști și cum tratezi diferitele tipuri de vergeturi

Potrivit specialistului, vergeturile pot fi de mai multe feluri, iar cele roșiatice, practic cele mai avansate, pot fi ameliorate cu laserul. De asemenea, acelea care își shimbă aspectul și ajung să semene cu o cicatrice, necesită consult de specialitate, putând ascunde și alte probleme de sănătate. 

„Pe cele roșiatice le putem trata cu un laser. Mai sunt vergeturile albe, ivoire, care au un aspect de cicatrice pentru că zona acolo este una atrofică. Este foarte important consultul dermatologic pentru că uneori vergeturile pot să ascundă mai mult decât un disconfort estetic și poate fi uneori necesar și consultul endocrinologic”, a subliniat medicul. 


Cei trei pași esențiali în tratarea vergeturilor

Indiferent de cauza și de tipul vergeturilor cu care ne confruntăm, medicul vine cu câteva recomandări generale, simple și eficiente, pentru a ajuta pielea să se refacă și, implicit. să ameliorăm aspectul vergeturilor. 

„Avem nevoie de o alimentație corespunzătoare ca să nu creștem brusc în greutate, avem nevoie de o hidratare corespunzătoare și aici mă refer atât la aportul de apă cât și la aplicarea produselor hidratante, fie că vorbim de creme, uleiuri, balsamuri”, a mai spus medicul specialist, în emisiunea de la PRO TV. 

 

VEZI ȘI: Cum prevenim apariția vergeturilor și cum le putem trata. Ioana Marinescu: ”Dacă avem vergeturi foarte mari și vechi e puțin probabil ca ele să dispară”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 14 iul 2023, 17:17 | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience