Cum prevenim apariția vergeturilor și cum le putem trata. Ioana Marinescu: ”Dacă avem vergeturi foarte mari și vechi e puțin probabil ca ele să dispară”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a fost invitată în cadrul emisiunii ”Interviurile Spectacola”, unde a vorbit despre vergeturi, o problemă de piele extrem de inestetică cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, a vorbit într-o nouă ediție a Pastilei de Frumusețe despre principalele cauze ale apariției vergeturilor, una dintre problemele de piele ce dă bătăi de cap atât persoanelor de sex feminin, cât și bărbaților.  De cele mai multe ori, nu putem preveni apariția lor, oricât de mult ne-am dori, însă în momentul în care vedem primele semne, trebuie să luăm imediat atitudine, explică Ioana Marinescu.

„Vergeturile apar în perioada de creștere, când tânărul sau tânăra se dezvoltă mai repede decât am aștepta și atunci se întâmplă rupturi de tegument și apar vergeturile inestetice. Ele mai apar la sarcină, sunt cele mai bune vergeturi pe care le putem avea, pentru că ele ne spun că bebelușul este mare și sănătos. Ele mai apar dacă facem cure de slăbire aberante, de la foarte plinuț, la foarte slab sau invers.”, a declarat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii.

Cum prevenim ”lăsarea” pielii. Ioana Marinescu: ”Trebuie să completăm aceste deficite care încep să apară cu trecerea timpului”

Cum tratăm vergeturile

„Masajul, scruburile sunt esențiale, pentru că aduc acest mare beneficiu, stimularea colagenezei și a microcirculației. De asemenea, este important ca produsul pe care-l aplicăm să fie destinat rupturilor de tegument, pentru că avem șanse să refacem zona și ea să arate foarte bine. În momentul în care avem niște vergeturi foarte mari și vechi e puțin probabil ca ele să dispară. E important în momentul în care vedem că într-o anumită zonă începem să dezvoltăm mici vergeturi să dăm uleiuri, să dăm creme dedicate vergeturilor. În ceea ce privește celulita, spre exemplu, un ajutor de nădejde sunt suplimentele alimentare care să dreneze organismul și care să ajute la echilibrarea raportului de grăsimi din corp.”, a mai dezvăluit fondatoarea Plush BIO.

”Nu putem avea rezultate dacă aplicăm doar pe timpul verii”

De asemenea, specialista explică faptul că este important să realizăm aceste tratamente pe tot parcursul anului, și nu doar pe timpul verii, întrucât este foarte puțin probabil să avem rezultate în acest fel. În cele din urmă, Ioana Marinescu le recomandă femeilor care nu reușesc să scape de vergeturi să învețe să trăiască cu ele și să se iubească așa cum sunt.

„Cred că celulita și vergeturile ar trebui prevenite în orice sezon, pe tot timpul anului, pentru că nu putem avea rezultate doar dacă aplicăm pe timpul verii. Cred că acest lucru trebuie făcut și atunci când nu ne vedem tot corpul descoperit, pentru care asta ne va ajuta ca vara să avem o piele tonică și lipsită de aceste imperfecțiuni. Vreau totuși să subliniez că perfecțiunea este ceva relativ și că, da, e minunat să folosim creme de vergeturi și celulită, uleiuri dedicate acestor probleme, dar este minunat să ne simțim bine noi cu noi. Nu aici este farmecul nostru, într-un corp perfect. Farmecul vine din interior. Am văzut tinere foarte afectate de felul în care arată, dar trebuie să fim fericite cu noi.”, a mai dezvăluit aceasta.

De ce apare celulita și cum putem scăpa de ea. Ioana Marinescu: ”Primul și cel mai important lucru este să...”

Youtube video imageGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel