Trei gustări sărate care nu îngrașă, aprobate de nutriționiști. Cum le poți consuma fără vinovăție

Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Cuvântul dietă vine la pachet cu o mulțime de restricții, atât la capitolul dulciuri, cât și în ceea ce privește consumul de sare. Iată trei gustări sărate care nu îți vor sabota dieta. 

Se vorbește foarte des despre riscurile pentru sănătate ale excesului de sare. Printre aceste riscuri se numără hipertensiunea arterială, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Corpul nostru are nevoie de puțin sodiu pentru a funcționa normal, așa că este necesar un aport sănătos de sare. Cu toate acestea, poate fi greu să vă țineți sub control consumul de sare, deoarece atât de multe alimente, băuturi și mai ales gustări conțin niveluri nebănuite de sare. Pentru a înrăutăți lucrurile, alimentele sărate pot duce la creșterea în greutate și vă pot sabota obiectivele de sănătate.

Câțiva experți în sănătate au dezvăluit care sunt gustările sărate pe care le puteți consuma în siguranță fără să vă faceți griji cu privire la creșterea în greutate. Jesse Feder, RDN, CPT la My Crohns and Colitis Team, și Helen Bell, nutriționist la UK Care Guide au dezvăluit că floricelele de porumb fără grăsimi, năutul prăjit și edamame sunt cele trei gustări sărate pe care le putem mânca și care nu duc aproape niciodată la creșterea în greutate, potrivit Shefinds.

 

Popcorn


Popcornul nu are întotdeauna o reputație bună atunci când vine vorba de a fi o gustare sănătoasă. Cu toate acestea, există beneficii în a mânca popcorn, iar Bell explică de ce. "Această gustare este o modalitate excelentă de a-ți lua doza de sărat fără a-ți sabota dieta. Este o cereală integrală, ceea ce înseamnă că este plină de fibre. Fibrele ajută la digestie și ajută la menținerea senzației de sațietate, eliminând tentația de a mânca prea mult. De asemenea, are puține calorii atunci când nu este supraîncărcată cu unt sau uleiuri."

Cel mai bine este să încerci să stai departe de mărcile de popcorn care conțin multe uleiuri, unt și aditivi adăugați și să optezi pentru popcorn redus sau fără grăsimi.

 

 

Năut prăjit

Feder spune: "Năutul prăjit este bogat atât în fibre, cât și în proteine și are puține calorii. Cantitățile mari de fibre și proteine vă pot ajuta să vă mențineți sătul pe tot parcursul zilei și vă împiedică să mâncați în exces. Acest lucru poate ajuta la prevenirea creșterii în greutate în timp".

Năutul prăjit este o gustare delicioasă care conține o aromă de nucă. Adăugați-le câteva condimente și veți obține gustarea sărată și sănătoasă perfectă pe care o puteți mânca fără a lua kilograme în plus.

 

Edamame

Deși nu sunt la fel de populare ca floricelele de porumb și năutul, edamame reprezintă o altă gustare sărată pe care o puteți consuma și care are destul de multe beneficii. Servite în mod normal în restaurante ca un antreu pe care îl poți ronțăi, Bell ne explică de ce edamame reprezintă  o gustare pe care ar trebui să o consumi mai mult. "Aceste boabe verzi de soia sunt pline de proteine - fiecare porție asigură o bucată mare din doza zilnică recomandată și este servită și cu o doză de fibre. Conținutul ridicat de proteine și fibre sunt eficiente pentru gestionarea greutății, deoarece favorizează senzația de sațietate, reducând tendința de supraalimentare."

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 15 iul 2023, 11:04 | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience