Treburile casnice care te slăbesc. Câte calorii arzi când dai cu apiratorul

Data actualizării: | Data publicării:
foto Pixabay.com
Descriere foto: foto Pixabay.com

Poți arde multe calorii în timp ce faci treburi casnice, precum spălatul vaselor, ștersul prafului, aspirarea sau chiar gătitul. 

S-ar putea să credeți că nu veți slăbi dacă nu faceți suficient sport, dar dacă obișnuiți să transpirați făcând curățenie și diverse treburi casnice, s-ar putea să ardeți același număr de calorii ca în timpul unui antrenament la sala de fitness.


 Mergi la cafenea la prânz? Mersul pe jos poate fi un exercițiu excelent pentru circulația periferică.

 Cari sacoșile de cumpărături? Acesta poate fi considerat un ntrenament de rezistență, în funcție de cât de grele sunt pungile.

Dai cu aspiratorul? Această activitate imită excelent exercițiile de tip cardio. 

Chiar dacă nu ai o bandă de alergat în mijlocul sufrageriei, poți să îți sculptezi trupul,  făcând anumite treburi casnice. 


Deși nu sunt un înlocuitor al exercițiilor fizice,  treburile casnice pot arde multe calorii. Un raport  Wren Kitchens a chestionat 1.000 de participanți pentru a afla cât timp petrecem făcând treburile casnice obișnuite.

Apoi au extrapolat pentru a afla câte calorii ardem în timp ce facem aceste treburi, în fiecare lună.

 

În medie, o persoană care face treburi casnice arde în jur de 20.000 de calorii pe lună, ceea ce Wren spune că este echivalentul a 16.816 de flotări. Petrecem în medie 1120 de minute curățând casa în fiecare lună și ardem 3976 de calorii în timp ce ne ocupăm de treburile casnice.
Astfel că spălatul pe jos, aspirarea și ștersul prafului ocupă primul loc în clasamentul activităților care de sculptează silueta. 

 

Gătitul este următorul pe listă. Cu căldura de la cuptor sau plită, combinată cu tocat, amesteat și spălat, gătitul arde 2856 calorii în timpul celor 301 de minute petrecute în fiecare lună. 

 

Desigur, caloriile arse variază în funcție de greutatea persoanei. Potrivit cercetării, cu cât cântăriți mai mult, cu atât veți arde mai multe calorii.
Aceasta este o veste bună pentru cei care sunt supraponderali și caută să înceapă să slăbească : a face mai multe treburi prin casă este o modalitate ușoară de a face mișcare.

Toate acestea fac parte din filosofia nu doar de a face exerciții mai structurate, ci de a-ți lua timp pentru a te mișca mai mult în viața de zi cu zi. Folosind scările în loc de lift, de exemplu, sau alegând să mergeți cu bicicleta la locul de muncă în loc să luați autobuzul. 

Lucrați de acasa? Faceți 10 flotări și 10 genuflexiuni pe oră, la fiecare oră sau asigurați-vă că mergeți la o plimbare la prânz. Aceste mici schimbări din viața de zi cu zi pot contracara un stil de viață sedentar.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel