TOP 6 cele mai bune alimente pentru creier si memorie. Beneficii uimitoare

Data publicării:
Ciocolata, foto Unsplash/ autor: amirali mirhashemian
Descriere foto: Ciocolata, foto Unsplash/ autor: amirali mirhashemian

Iată 6 alimente pe care ar trebui să le consumați pentru a stimula memoria și dezvoltarea creierului.

Creierul este cel mai important organ al corpului deoarece controlează toate funcțiile. Drept urmare, dezvoltarea sa sănătoasă și activă este extrem de importantă. Creierul controlează sistemul nervos al corpului tău, adună toate informațiile și le procesează, creierul îți permite să te miști, să simți, să atingi și să stochezi toate informațiile pe care le-ai adunat în toți acești ani. 

 

Iată alimentele care vă vor stimula memoria și vor menține funcționarea corectă a creierului:


Peşte


Peștele gras se află în topul listei pentru alimentele care stimulează creierul și este o sursă bogată de acizi grași omega-3. Pești precum somonul, păstrăvul și sardinele sporesc funcționarea creierului și memoria. Sunt esențiale pentru perioadele stresante sau înainte de un examen. Ele ajută și la îmbunătățirea schimbărilor de dispoziție.


Curcuma


Acest ingredient cheie utilizat în multe gospodării indiene este util pentru creier. Antioxidanții prezenți în pulberea de turmeric ajută la îmbunătățirea memoriei și, de asemenea, ajută la ameliorarea depresiei, deoarece crește nivelul de serotonină. Compusul său activ, care este curcumina, are puternice proprietăți antiinflamatorii care ajută creierul. 


Broccoli


Această legumă este plină de mai mulți nutrienți și minerale, inclusiv antioxidanți. Sunt bogate în vitamina K, ceea ce ajută la păstrarea memoriei. 


Ciocolata neagră


Ciocolata neagră include o cantitate mare de pudră de cacao, care este utilă pentru stimularea creierului. Cofeina și antioxidanții din ciocolata neagră ajută la învățarea și păstrarea memoriei. Este, de asemenea, un stimulent al dispoziției care te energizează instantaneu.


Nuci


Nucile sunt benefice pentru un sănătatea creierului și pentru stimularea memoriei. Acestea ar trebui consumate zilnic. 


Ouă


Ouăle sunt un aliment atât de versatil și conțin mai mulți nutrienți și minerale. Nutrienții care ajută la creșterea memoriei includ vitaminele B6 și B12. Acestea sunt importante pentru buna funcționare și dezvoltare a creierului, precum și pentru reglarea schimbărilor de dispoziție. Ouăle pot fi consumate zilnic la micul dejun.

 

Citește și: 5 cele mai bune alimente de mâncat înainte de culcare: Te ajută să ai un somn bunGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel