TOP 5 alimente care stimulează imunitatea, în afară de fructe sau legume

Data publicării:
Iaurt. Foto Unsplash/ autor Micheile Henderson
Descriere foto: Iaurt. Foto Unsplash/ autor Micheile Henderson

S-a demonstrat că vitamina C reduce durata și severitatea răcelii obișnuite, dar nu vă împiedică să vă îmbolnăviți. 

Nutrienți care stimulează imunitatea dincolo de vitamina C: 


Dacă sistemul tău imunitar caută un impuls suplimentar, atunci ai nevoie de un spectru complet de nutrienți în dieta ta, potrivit Proceedings of the Nutrition Society.


Vitamina A ne ajută celulele imune să se maturizeze, astfel încât să poată ingera și distruge mai bine bacteriile. De fapt, deficiența vitaminei A poate să afecteze răspunsul organismului la vaccinuri.


Receptorii vitaminei D se găsesc pe multe dintre celulele sistemului nostru imunitar și ne ajută corpul să producă proteine ​​antimicrobiene care îmbunătățesc mecanismele noastre de apărare.

 

Vitamina E ne protejează celulele și ajută la creșterea imunității împotriva infecțiilor.


Zincul ajută la producerea celulelor imune. Chiar și un deficit ușor de zinc poate inhiba capacitatea organismului de a lupta împotriva organismelor care provoacă diaree, infecții ale căilor respiratorii și infecții ale pielii.


Pe lângă minerale și vitamine, o dietă bogată în probiotice sau bacterii benefice ajută, de asemenea, la îmbunătățirea imunității. Aceste bacterii bune joacă de fapt un rol în protejarea noastră împotriva infecției. 


Carne de vită 


O porție de carne de vită oferă peste 100% din necesarul estimat de zinc. Dacă nu sunteți un consumator de carne, totuși, unele surse bune de nutrienți vegani și vegetarieni includ linte stridii și tofu. 


Ton


Tonul este o sursă destul de bună de vitamina și zinc. De fapt, tonul este o modalitate excelentă de a obține o serie de substanțe nutritive puternice pentru a spori funcția imunitară.


Semințe de floarea soarelui 


Semințele de floarea-soarelui sunt o sursă bună de zinc și vitamina E. 


Lapte 


Este bogat în vitamina D, vitamina A și zinc. Laptele este bun pentru sănătatea oaselor.


Iaurt


Iaurtul este o sursă bună de probiotice, precum și vitamina A și zinc. 

 

Citește și: Dr Mihaela Bilic: Top 12 fructe și legume “murdare”. Căpșunile, cel mai mare conținut de pesticideGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel