Top 3 tipuri de salate care te ajută să slăbești și îți potolesc foamea. Nutriționist: Au calorii puține și beneficii multiple

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Nutriționistul Wasim Nazer a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt cele mai bune salate pentru slăbit și cum să le prepari pentru a potoli foamea. 

Salatele sunt, cu siguranță, cele mai complexe și complete preparate pe care îți este recomandat să le consumi fie că vrei să slăbești, fie că vrei să trăiești sănătos. Te-ai putea gândi că nu-s suficiente, însă nutriționistul Wasim Nazer îți demonstrează cu argumente de ce această afirmație este doar un mit.

„Indiferent de tipul de dietă pe care-l urmăm, indiferent că vrem să slăbim, să ne menținem, să mâncăm echilibrat, salatele sunt alegeri alimentare perfecte. Au calorii puține și beneficii multiple. De exemplu, 100 g de salată are în jur de 50 de calorii. În plus, datorită faptului că vorbim despre ingrediente, în stare crudă majoritatea lor, salatele vin cu un bagaj important de micronutrienți, enzime, fibre, elemente”, a explicat nutriționistul pentru Spectacola.

Ce înseamnă salată sănătoasă

Salata sănătoasă este, în primul rând, un complex de fructe sau legume de diferite culori. Fiecare legumă, și fiecare fruct, în funcție de culoare, vine cu un complex diferit de vitamine și minerale. „De exemplu, o salată sănătoasă de legume conține roșii, castraveți și ardei gras galben. În plus, salata îți aduce și un aport important de grăsimi sănătoase - ulei de măsline sau chiar măsline adaugate.”, continuă Wasim Nazer.

Salata poate fi aleasă ca și masă principală sau ca prim fel la prânz sau cină. Dacă ți-ai propus să consumi exclusiv salată, ar fi important să ții cont ca salata de dimineață să fie diferită de cea de seară.

„Este preferabil să consumi salata înainte de toate, iar beneficiile sunt evidente: stomac plin rapid, digestie mai ușoară, complex de vitamine și minerale obținut dintr-un foc. Ca și dressing, recomand pacientelor mele să aleagă iaurt, oțet balsamic, lămâie și puțin ulei de măsline. Obligatoriu să stea cât mai departe de maioneze și tot soiul de alte sosuri pe care le găsesc făcute de-a gata în comerț. De asemenea, nici adăugarea de alte elemente prăjite - pui, de exemplu - nu este recomandată.”, conchide specialistul în nutriție.

La capitolul salate recomandate, nutriționistul Wasim Nazer, face un top 3 salate cel mai ușor de făcut și cu numeroase beneficii atunci când vine vorba despre sănătatea noastră.

1. Salată de ton. Este o alegere complexă și completă. Salata de ton conține atât proteine, cât și multiple minerale, vitamina C și este săracă în calorii. Nu uităm, de asemenea, de grăsimile sănătoase, esențiale atunci când vine vorba despre buna funcționare a organismului nostru.

2. Salată tabbouleh. Combinația între roșii, pătrunjel, ceapă și bulgur, acesta din urmă aduce un aport substanțial de proteine vegetale. Din nou, dacă vorbim despre beneficii, salata tabbouleh este sățioasă, are calorii puține, se digeră ușor. Acest preparat poate fi ales pentru cină, tocmai datorită celor spuse mai sus.

3. Salată de murături. Foarte bună atunci când vine vorba să se consume în combinație cu friptură, de preferat, la cuptor sau la grătar. „Salata de murături cu proteine este ideea perfectă pentru digestia perfectă.”, conchide specialistul în nutriție.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Georgiana Ioniţă | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel