TOP 3 cărți Science Fiction care te transporta într-o altă lume

Data publicării:
books,foto unplash
Descriere foto: books,foto unplash

Toamna vine cu o serie de noi titluri, numai bune de așezat în rafturile bibliotecii. Astăzi vă prezentăm câteva cărți, noi apărute, din categoria science fiction. 

Revista newscientist a realizat topul celor mai fascinante cărți din categoria SF din toamna aceasta. Iubim să citim, iar cititul face ca noi, oamenii, să avem  o imaginatie bogată. Însă, cu toții știm că ultima pagină dintr-o carte reprezintă un sfârșit de lectură, uneori tristă, alteori bucurătoare. Cam asta se întâmplă și în cartea scrisă de de Martha Wells, autoarea cărții Toate sisteme roșii”.  Povestea spumoasă este  încercată și conturată de secvențe care accetuează exploziile, trădarea și sabotajul, iar sfarșitul este unul neașteptat. 

Călătorie în Univers

A doua carte care ne prezintă o descriere fabuloasă despre planeta Marte este cea scrisă de Kim Stanley Robinson- Red Mars. Autoarea ne prezintă o narațiune care se întinde pe parcursul secolelor, populată cu personaje momorabile. Secvențele povestite amănunțit fac ca această carte să devină o incursiune fascinantă, prin care cititorul este teleportat intr-o lume necunoscută dar frumoasă. 

Mâna stângă a întunericului. Autoarea Ursula K. Le Guin relatează misiunea diplomatică din anul 1969. Misiunea este conturata de dragoste si are la baza multe acțiuni SF. Citind aceasta carte, cu sigurață vei rămâne uimit, iar uneori vei rămâne cu un nod în când atunci când vei observa detaliile pe care autoarea le-a așezat pe foaia albă, a cărții. 

 

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu, Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel