Literatură română ajunge în Spania și America Latină. Ultimul roman al lui Cărtărescu, un exercițiu de libertate

Data actualizării: | Data publicării:
Facebook Mircea Cărtărescu
Descriere foto: Facebook Mircea Cărtărescu

Editura spaniolă Impedimenta va publica pe 23 septembrie în Spania și America Latină cel mai recent roman al scriitorului Mircea Cărtărescu, "Theodoros", considerat "încununarea stelară" a "imensei" opere literare a celui mai important autor român contemporan.

"Theodoros" este descris ca un "exercițiu de libertate literară pură într-o narațiune torențială, independentă, exuberantă", potrivit editurii. Cu o copertă semnată de regretatul artist englez Dan Hillier, romanul promite o lectură fascinantă ce combină istoria, fantezia și filosofia cu povestea.

"Cărtărescu împletește istoria, fantezia și filosofia cu povești extraordinar de frumoase pentru a crea un univers care ajunge până în zilele noastre și care se aventurează și mai departe: până la judecata finală", declară editorii.

Mircea Cărtărescu, născut la București în 1956, este poet, narator și eseist, precum și doctor în Literatură Română la Facultatea de Litere a Universității din București. Trilogia "Orbitor" (1996-2007) a marcat consacrarea sa literară la nivel internațional.

Cărtărescu a câștigat numeroase premii de prestigiu, printre care Gregor von Rezzori, Thomas Mann sau Formentor. Romanul său "Solenoid" (2015), publicat de Impedimenta în 2017, a fost inclus pe lista celor mai bune cărți ale acelui an de presa culturală spaniolă și latino-americană și este considerat de mulți cel mai matur proiect al său de până acum.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Deaconescu | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel