TM2023: Zilele Maghiare din Timişoara vin cu noutăţi atractive, subliniind diversitatea multiculturală

Data publicării:
TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres

Cea de-a VIII-a ediţie a Zilelor Maghiare din Timişoara, programată în Capitala Europeană a Culturii Timişoara 2023 în perioada 21-24 septembrie, vine cu un program spectaculos care se va desfăşura în Piaţa Victoriei/Operei şi în Piaţa Libertăţii.

Din program nu vor lipsi concerte pop-rock cu trupe din Ungaria şi Ardeal, muzică şi dansuri populare ungureşti, gastronomie maghiară, un atractiv târg meşteşugăresc, ateliere pentru copii, dezbateri, lansări de carte, filme, spectacole de reenactment istoric cu trupe din Ungaria şi Timişoara.

Consulul onorific al Ungariei la Timişoara, Tamas Peter, care este şi preşedintele Asociaţiei Bastion - Varbastya din Timişoara, organizatoarea evenimentului, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ediţia din acest an va fi cu o zi mai lungă, iar Teatrul de Stat Maghiar "Csiky Gergely va fi direct implicat la Gala de deschidere şi ca furnizor de spectacole.

"În anul Capitalei Culturale Europene TM2023 ne vom folosi mai mult de Teatrul Maghiar pe care îl avem în oraş şi care va ţine spectacolul de gală cu muzică şi recitaluri. În Piaţa Libertăţii vor fi foarte multe programe, cercul literar, iar Asociaţia Losonczy Istvan va susţine unul dintre cele mai frumoase momente, cu un spectacol medieval în care îi va învinge pe turci şi pe austrieci, ca întotdeauna. Aşteptăm public. Vom avea patru concerte mari cu jazz, rock, va fi şi literatură, sport, pentru copii foarte multe programe. Vom amenaja şi zona gastronomică în parcarea Modex din Piaţa Operei, care vine cu surprize: pizza secuiască este marea atracţie, bere şi palincă artizanale, mâncare la ceaun. Peste 70 de meşteşugari vor sta la dispoziţia publicului cu produse artizanale şi cu ateliere pentru cei mici, iar două caleşti trase de ponei îi vor plimba pe copii prin Piaţa Libertăţii", a detaliat Tamas Peter.

În cele patru zile ale evenimentului sunt aşteptaţi peste 130.000 de vizitatori, care vor putea aprecia diversitatea programelor şi multiculturalitatea cetăţii, notează Agerpres. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel