TM2023: „Timişoara 2023 la nesfârşit”, călătoria continuă la Televiziunea Română

Data publicării:
Sursa foto: Tmișoara
Descriere foto: Sursa foto: Tmișoara

 TVR transmite, în calitate de partener oficial, programele care încheie „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii.

Televiziunea Publică transmite cele mai importante evenimente culturale, educative, sociale sau politice! Festivalul Internaţional George Enescu, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, dar şi Summitul Iniţiativei Celor Trei Mări sau cel din Republica Moldova sunt doar câteva dintre marile proiecte la care Televiziunea Română a fost partener oficial în acest an.

În 2023, TVR a făcut parte din povestea „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, iar acum are ocazia să revină ca broadcaster oficial al evenimentelor care închid maratonul cultural desfăşurat în orașul de pe Bega.

„Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii” a ajuns la final, însă Televiziunea Română îşi continuă misiunea de a transmite publicului proiectele culturale majore ale momentului. Astfel, în perioada 7 - 10 decembrie, programele reunite sub denumirea „Timişoara 2023 la nesfârşit” se văd la: TVR CULTURAL, TVR INFO, TVR 2, TVR INTERNAŢIONAL, TVR MOLDOVA, TVR TIMIŞOARA şi TVR CLUJ.

Joi, 7 decembrie, la ora 11.00, TVR INFO a pregătit o ediţie specială „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, o retrospectivă a acestui an cultural. Conferinţa de presă, care marchează închiderea evenimentului, va fi difuzată în direct de la Timişoara, acolo unde se va afla jurnalista Ramona Boroşovici - TVR TIMIŞOARA, alături de invitaţii ei. Programul va putea fi urmărit şi pe TVR TIMIŞOARA, TVR INTERNAŢIONAL şi TVR MOLDOVA.

A doua zi, vineri, 8 decembrie, de la ora 17.00, jurnalistele TVR Luisa Tîrcă şi Adriana Pinti vor fi în Piaţa Operei, respectiv în Piața Unirii pentru a discuta cu autorităţile locale şi cu alţi invitaţi speciali despre grandiosul proiect care a pus Timişoara în topul destinaţiilor culturale ale anului 2023. La 17.30, în direct la TVR INFO, TVR TIMIŞOARA, TVR CLUJ şi TVR INTERNAŢIONAL, de la Palatul Culturii, telespectatorii vor putea viziona Ceremonia de Gală a închiderii „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, eveniment marcat prin recitaluri susţinute de Dora Gaitanovici, una dintre cele mai puternice voci din muzica românească sau EMMA - tânăra din Lugoj, care a colaborat, ca songwriter, cu artişti precum Silent Strike, Deliric, BAB, Armies și The Motans - şi prin momente de dans, acrobaţie şi circ. Gala de închidere va fi difuzată şi la TVR MOLDOVA, de la 21.15.

Sâmbătă, de la ora 17.00, la TVR 2, actriţa Adriana Irimescu va fi prezentă din Piaţa Unirii la emisiunea „Cursa prin istorie”, iar de la ora 18.00, la TVR CULTURAL şi TVR INTERNAŢIONAL, vom urmări o ediţie specială moderată de Ramona Boroşovici în studioul TVR TIMIŞOARA, în timp ce Florin Mihoc şi Luisa Tîrcă vor intra în direct din Piaţa Unirii şi din alte puncte importante ale orașului.

De asemenea, în aceste zile, principalele jurnale ale tuturor posturilor Televiziunii Române vor difuza ştiri şi vor transmite informaţii despre „Timişoara 2023, Capitală Europeană a Culturii”, un proiect care ne-a purtat, pe parcursul anului, într-o fantastică şi minunată călătorie culturală.

Timişoara a preluat prestigiosul titlu de Capitală Europeană a Culturii la începutul anului 2023, alături de localitatea Elefsina (Grecia) şi de oraşul Veszprém (Ungaria), numărându-se, astfel, printre cele peste 60 de oraşe selectate în anii precedenţi din întreaga Uniune Europeană, dar şi din afara acesteia.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel