TM2023: Weekend special la Timișoara, marcat de mai multe evenimente culturale

Data publicării:
TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres
Descriere foto: TM2023. Palatul Culturii din Timisoara/ foto Agerpres

Timișoara vă invită și weekendul acesta să explorați cultura, prin diferite evenimente ce au loc zilele acestea aici.

Ne așteaptă, din nou, o săptămână plină de evenimente mai mici sau mai mari. Avem de unde alege în fiecare zi, în funcție de stare și de interes. În unele momente, asta poate fi chiar foarte complicat, pentru că sunt întâmplări faine care au loc la aceeași oră. 

Dacă preferați teatrul, până duminică e în desfășurare Festivalul TESZT, dar puteți merge și la Teatrul Național. Sunt concerte de diverse genuri, puteți descoperi întreprinderile sociale ale orașului, cu produsele lor speciale, dar puteți face și o călătorie în lumea designerilor locali și nu numai. 

Dacă aveți întrebări despre lume și viață, Noaptea Filosofiei ar putea să vă rezerve unele răspunsuri și puteți explora, din această săptămână, narațiunile sonore ale malurilor Begăi. Vă așteaptă în continuare expozițiile Art Encounters, abia deschise și în așteptarea curioșilor.

Aproape că a venit vara, e lumină până târziu, așa că e păcat să stați în casă. Încercați măcar o experiență culturală, fie și pentru a schimba puțin peisajul! 

Evenimentele weekendului

Victor Brauner - Invenții și magie. Închiderea expoziției

28 mai, ora 21
Muzeul Național de Artă, Piața Unirii

Dacă nu ați ajuns încă să vizitați expoziția „Victor Brauner – Invenții și magie”, e timpul s-o faceți, pentru că ea mai este deschisă la Muzeul Național de Artă din Piața Unirii doar până duminică, 28 mai.

Expoziția „Victor Brauner: invenții și magie” a fost vernisată în 17 februarie, ziua în care Timișoara a deschis oficial anul de capitală culturală. Curatoarea Camille Morando, de la Centrul Pompidou, a ales în jur de 100 de picturi, desene, sculpturi, ilustrații de carte și documente. După închiderea expoziției, toate acestea se vor întoarce la Centrul de Artă Modernă Georges Pompidou din Paris, Musée d’Art Moderne et Contemporain de Saint-Étienne, Musée Cantini Marseilles, în muzee și colecții private din țară și străinătate.

„Nu știu dacă Victor Brauner își dorea să revină în țara sa. Dar poate acum a venit timpul. România este o democrație, ceea ce nu era cazul cât timp a trăit Victor Brauner, care nu a dorit să își încline capul, niciun moment, în fața sovieticilor”, spunea CAmille Morando. 

Muzeul Național de Artă Timișoara a trecut la programul de vară și este deschis de miercuri până duminică, între orele 13 și 21. Miercuri, 24 mai, fiind ultima zi de miercuri a lunii, accesul publicului va fi gratuit. Până acum, au vizitat expoziția Brauner peste 15.000 de oameni. 

Zilele economiei sociale și solidare la Timișoara

23 - 28 mai
Mai multe locuri din Timișoara

O săptămână dedicată economiei sociale, cu evenimente diverse adresate publicului larg, dar și specialiștilor din domeniu. Programul include lansarea băcăniei Reciproc, ateliere, un târg  al economiei sociale și solidare și o proiecție de film.

Poli Kids Fest

27 mai, ora 10
Stadionul Știința

Super petrecere pentru copii. Pregătim o zi întreagă cu surprize pentru cei mici și cei mari, cu intrare liberă pentru oricine dorește să se bucure de o zi magică în lumea copiilor. Programul include face painting, jocuri  și multe altele.

Stabat Mater, de G.B. Pergolesi

27 mai, ora 18
Muzeul Național de Artă, Piața Unirii

Unul dintre cele mai importante imnuri ale Bisericii Romano-Catolice, „Stabat Mater”, a fost creat în secolul al XIII-lea. În 1736, compozitorul italian G.B. Pergolesi compune aranjamentul muzical care încă emoționează publicul.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel