TM2023: Tu ești un alt eu – O catedrală a corpului

Data publicării:

„Tu ești un alt eu - O catedrală a corpului”/„You Are Another Me—A Cathedral of the Body” prezintă în premieră lucrări noi ale artistei Adina Pintilie - o instalație multi-media și o sculptură cinematografică.

Expoziția a fost adaptată spațiului alternativ de artă Kunsthalle Bega din Timișoara, cu suportul Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, de către artistul Bogdan Rața împreună cu directorul tehnic Martin Backhaus, mixeurul de sunet Marius Leftărache și designerul de lumini Răzvan Pascu.

17 Februarie 2023 – 30 Aprilie 2023, 12:00 – 18:00

 Potrivit curatorilor, „proiectul Adinei Pintilie este extrem de actual: astăzi, corpul a redevenit un «câmp de luptă» al ideologiilor, un pretext pentru anxietăți culturale și politice, duse la extrem de declanșarea recentă a unui război atroce pe continentul european, motivat de o ideologie naționalistă și conservatoare, precum și de intoleranță extremă și de etos fascist. În mijlocul acestui reviriment al ideologiilor de dreapta din întreaga lume, accelerate și de pandemie, Pintilie își imaginează un loc pentru transgresarea barierelor ce ne despart și înlocuirea lor cu afecțiune și devotament reciproc.” 

Programul de Mediere culturală pentru tineri cercetători și studenți care vor asista vizitatorii pe toată durata expoziției este realizat în parteneriat cu HKW Haus der Kulturen der Welt Berlin și coordonat de Larisa Oancea (istoric de artă și cercetător) și Daniel Neugebauer (directorul Departamentului de Comunicare și Educație Culturală al HKW Berlin). Custozii mediază conținutul expoziției și vor fi implicați în extinderea și aprofundarea cercetării artistice despre intimitate și corporalitate care a dat naștere proiectului. 

Atenționări


Iluminarea stroboscopică și alte lumini strălucitoare, intermitente, pot declanșa epilepsie fotosensibilă sau afecțiuni similare. Vă rugăm să consultați însoțitorii expoziției pentru mai multe informații. 

Capacitate maximă:


Vă rugăm să solicitați mediatorilor culturali din cadrul expoziției informații despre capacitatea maximă de vizitare. Atenție 18+Lucrarea conține conținut nud explicit, care poate fi nepotrivit pentru vizitatorii sub 18 ani când aceștia nu sunt însoțiți de un adult. Scaune pliante și scaune cu rotile disponibile




„Tu ești un alt eu - O catedrală a corpului” este un proiect finanțat de Municipiul Timișoara, coordonat și organizat de Centrul de proiecte, produs de Manekino Film, Asociația Culturală Manekino, Kunsthalle Bega și Fundația Calina și sprijinit de Institutul Cultural Român.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel