TM2023/ Timiş: Fotografii ale femeilor din perioada Belle Epoque, expuse la Muzeul Naţional al Banatului

Data publicării:
TM2023/ Timiş: Fotografii ale femeilor din perioada Belle Epoque, expuse la Muzeul Naţional al Banatului
Descriere foto: TM2023/ Timiş: Fotografii ale femeilor din perioada Belle Epoque, expuse la Muzeul Naţional al Banatului

Muzeul Naţional al Banatului (MNB) din Timişoara anunţă că în acest an dedicat programului Capitalei Culturale Europene vizitatorii pot viziona fotografii ale femeilor care au trăit în oraş în perioada Belle Epoque, acestea fiind incluse în cadrul expoziţiei permanente "Memoria obiectelor şi cultura urbană din vestul României".

Fotografiile femeilor timişorene din perioda Belle Epoque vor putea fi vizionate pe durata întregului an, programul de vizitare fiind de marţi până duminică, între orele 10,00 - 18,00.

"Perioada Belle Epoque, cuprinsă între anii 1871 şi 1914, a fost o epocă de prosperitate şi schimbare socială în Europa, caracterizată de o creştere economică semnificativă şi de progrese în tehnologie şi în cultură. Pe teritoriul actualei Românii, această perioadă a fost marcată de dezvoltarea rapidă a oraşelor, de modernizarea infrastructurii şi de creşterea numărului de femei care au început să iasă din case şi să se implice în viaţa publică. Femeile au obţinut dreptul de a vota şi de a se educa şi au început să ocupe poziţii din ce în ce mai semnificative în viaţa politică şi culturală a ţării. Femeile din clasa de mijloc şi din înalta societate din acea perioadă călătoreau în Franţa şi adoptau stilul parizian în îmbrăcăminte şi modă. Erau puternic influenţate de acest stil, îşi petreceau timpul în cafenele şi teatre, participând la evenimente mondene şi socializând cu prietenii şi familia. Erau adesea văzute purtând rochii lungi şi elegante, împodobite cu dantelă şi mărgele şi aveau părul coafat în stiluri sofisticate", se menţionează în informarea transmisă de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Banatului, potrivit Agerpres.

 

Fotografiile din imagine se află în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, în cadrul expoziției „Memoria obiectelor și cultura urbană din vestul României”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel