TM2023: „Dr. Faustus theater-concert” deschide stagiunea Nocturnalii inside 2023, la Timişoara

Data publicării:

"Dr. Faustus theater-concert", inspirat de operele lui Thomas Mann şi Leonard Bernstein, creat în Laboratorul de introspecţie muzicală/teatrală #artefactum, deschide pe 15 mai stagiunea Nocturnalii inside 2023, a Companiei de teatru independent Arte-Factum

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, evenimentul va avea loc în Studioul Franciscan din Timişoara, de la ora 20,00.

"Trăim o vreme în care regulile 'lumii noi' şi nevoia de artă, teatru, muzică au o relaţie ambiguă, fluidă'', a afirmat Kocsárdi Levente, cel care a compus muzica, a regizat şi interpretează spectacolul.

Bazat pe capodopera omonimă a lui Thomas Mann, theater-concert abordează pactul mefistofelic dintr-o perspectivă nouă, un Faust contemporan, cu disonanţele şi acutele lumii sub semnul terifiant al imprevizibilului. Criza de inspiraţie a creatorului, vocaţia tragică a ratării, polaritatea şi fragilitatea artistului, compromisul fatal şi eul supus experienţei interioare a timpului, relaţia dintre neant şi etern, disjuncţia geniului de schizofrenie sunt temele care alcătuiesc arhitectura acestui atipic concert de muzică contemporană de teatru, inspirat de povestea vieţii compozitorului Adrian Leverkühn, rememorată de prietenul său intim Serenus Zeitblom, se arată în descrierea spectacolului.



''Dr. Faustus theater-concert'' este un proiect muzical evolutiv, conceput în Laboratorul de introspecţie teatrală/muzicală Arte-Factum, cu muzică nouă la fiecare ediţie.

Interpreţi în performance-ul din 15 mai sunt Levente Kocsárdi, Alexandra Mahu (voce, flaut), Georgi Rădulescu (vioară), Maksay Csaba Zsolt (violoncel).

Proiectul face parte din Programul cultural naţional "Timişoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023" şi este finanţat prin programul Inside Timişoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timişoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Următoarea reprezentaţie a theater-concertulului "Dr. Faustus", cu Victor Geru la vioară, va avea loc pe 25 mai, de la ora 19,00, la Studioul Franciscan, în cadrul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Euroregional de Teatrul TESZT. Spectacolul va fi jucat în limba română, cu supratitrare în engleză şi maghiară, notează Agerpres.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel