TM2023/ Dans Nomad, în cartierele Timişoarei

Data publicării:
TM2023/ Dans Nomad, în cartierele Timişoarei - foto Facebook / Timisoara2023
Descriere foto: TM2023/ Dans Nomad, în cartierele Timişoarei - foto Facebook / Timisoara2023

Cea de-a IV-a ediţie a proiectului Dans Nomad, care se desfăşoară în Timişoara în perioada 22 - 25 mai, aduce pentru prima dată dansul contemporan în cartierele oraşului, compania de dans Unfold Motion invitând locuitorii din patru cartiere la momente coregrafice acompaniate de muzică live.


Lavinia Urcan, preşedinte al Asociaţiei Unfold Motion şi manager al proiectului Dans Nomad, a anunţat, luni, că în fiecare ediţie, compoziţiile de dans din proiectul Dans Nomad sunt inspirate din realitatea socială şi cotidiană din fiecare localitate vizitată şi sunt restituite în comunitate sub forma unor reprezentaţii de dans contemporan de tip real time composition în parcuri, şcoli sau licee, iar în alte spaţii publice sunt acompaniate de muzică live.

"Proiectul Dans Nomad de anul acesta se dovedeşte a fi o experienţă intensă atât pentru noi, ca echipă, cât şi pentru comunităţile pe care le-am vizitat. Dintre toţi participanţii, copiii sunt cei mai entuziasmaţi de reprezentaţiile de dans din şcoli, întrucât acest tip de eveniment artistic din păcate nu este accesibil în comunităţile pe care le-am vizitat", spune Lavinia Urcan, într-un comunicat remis AGERPRES.

Proiectul Dans Nomad doreşte să contribuie la creşterea vizibilităţii dansului contemporan şi formarea de public nou în rândul comunităţilor din România.

"Ediţia aceasta a format o echipă de artişti puternică prin diversitate, doritoare să ofere spectacole de dans şi muzică live care să rămână în amintirea publicului. Reacţiile au fost variate, de la interes, la entuziasm dar şi uimire şi îndrăzneală. (...)", punctează Maria Beatrice Tudor, iniţiatoarea proiectului "Dans Nomad".

Dansul Nomad începe luni, în Parcul Dacia, marţi în Parcul Lidia, miercuri în Piaţa Traian, iar joi în Parcul Uzinei, în toate zilele în acelaşi interval de timp orar 17,30 - 18,00.

Proiectul Dans Nomad face parte din Programul Cultural TM 2023 - Capitală Europeană a Culturii şi este finanţat de Municipalitatea timişoreană prin Centrul de Proiecte.

Vineri, 26 mai, de la ora 20,00, după spectacolul de dans va avea loc vernisajul expoziţiei "Dans Nomad Retrospectiv", care va fi deschisă între 27 mai - 3 iunie, în holul Muzeului Naţional al Banatului din Bastionul Maria Theresia. Va fi o expoziţie cu imagini foto-video de la Dans Nomad 2023, poze realizate de fotografa Lorena Dumitraşcu, impresii ale spectatorilor şi participanţilor la atelierele organizate şi filmele de dans realizate de regizoarea Corina Andrian, toate acompaniate de acordurile muzicienilor Cristina Pădurariu, Nicolae Dobrovicescu şi George Allen.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel