TM2023: Codru Festival a avut peste 20.000 de participanţi în prima seară

Prima seară de "Codru Festival" a înregistrat succes de public, cu peste 20.000 de participanţi, care au dansat şi au cântat la unison sub un apus spectaculos, în mijlocul naturii, la Pădurea Bistra, limitrofă municipiului Timişoara.

Trupa Parov Stelar a susţinut un concert extraordinar de 70 de minute, cunoscutele piese All Night, Catgrove sau Princess s-au auzit pe scena "Sub soare", iar Alborosie & Shengen Clan au adus cultura muzicii reggae în faţa festivalierilor. Acordurile rock au fost susţinute de Alternosfera şi Implant pentru Refuz. O energie fantastică a fost şi la celelalte cinci scene amenajate, cu cei de la Fără Zahăr, Paraziţii, Ada Milea şi cu mulţi alţi artişti care au cântat alături de public versurile preferate.

 

"Ediţia din acest an aduce foarte multe surprize. Este un efort mult mai mare, depăşeşte efortul de anul trecut ca număr de persoane, ca scenotehnică şi tot ce implică organizarea festivalului. E o plăcere să avem un public numeros din Timişoara, dar şi turişti din toată ţara şi străinătate", declară Victor Balaniuc, general manager Codru Festival, într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care susţine financiar evenimentul, adaugă că Festivalul Codru este "o chestiune unică".

"Codru Festival este o chestiune unică, această aplecare spre ecologie, spre sustenabilitate - primul festival verde din ţară şi poate nu doar din ţară. Ne bucurăm să fim parte din acest concept, finanţăm cu 350.000 de lei acest festival prin programul anul TimCultura din bugetul judeţului Timiş şi cu 100.000 de lei prin apelul de proiecte prin Centrul de Artă şi Cultură. Pentru noi, evenimentul este unul emblematic, cu care ne mândrim în portofoliul Consiliului Judeţean, parte în cadrul Programului cultural naţional Timişoara 2023 Capitală Europeană a Culturii", a completat Alin Nica.

Măsurile de siguranţă au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş şi Agenţia Naţională Antidrog, prezente pe perioada festivalului pentru siguranţa tuturor participanţilor.

Codru Festival este cofinanţat de Consiliul Judeţean Timiş prin programul TimCultura 2023, comuna Ghiroda şi comuna Moşniţa Nouă, noteaza Agerpres.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 26 aug 2023, 14:20 | Categorie: Timisoara 2023


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience