The Rock și Justin Bieber, declarații cu privire la războiul dintre Israel și Hamas: „Nu sunt interesat să aleg o parte”

Data actualizării: | Data publicării:

Dwayne Johnson și Justin Bieber au menționat câteva cuvinte cu privire la conflictul din Orientul Mijlociu.

Dwayne Johnson, cunoscut și sub porecla „The Rock”, a vorbit despre conflictul care pare să escaladeze tot mai mult dintre Țara Sfântă și Hamas, dar și despre viețile pierdute în acest context.

The Rock nu este singurul care și-a exprimat opinia cu privire la contextul războiului din Orientul Mijlociu, el fiind precedat de alte celebrități precum Madonna, Natalie Portman și Gal Gadot, cunoscute vedete la nivel internațional.

Vezi și: Maia Morgenstern, devastată de durere, după conflictul din Israel. Rudele actriței locuiesc acolo: „M-a sunat plângând”

Un alt aspect demn de luat în considerare este că Dwayne Johnson a oprit comentariile de la postarea în care condamnă actul de război, dar și „uciderile brutale și răpirile de oameni”. În postarea menționată el a notat: : "Sunt răvășit, furios si scârbit din cauza uciderilor brutale si răpirilor înfăptuite de Hamas”

El a scris: „Numărul tot mai mare de vieți nevinovate pierdute, atât israeliene, cât și palestiniene este sfâșietor pe măsură ce acest război escaladează la proporții imense. Nu pretind că știu totul despre situația complicată din Orientul Mijlociu. Aceasta necesită o înțelegere profundă, dar și context și nuanță - ceea ce știu este că actele odioase de terorism, precum acestea, nu sunt niciodată justificate. Condamn terorismul, și în acest moment devastator, inima mea se îndreaptă spre toți oamenii nevinovați și familiile care plâng pentru cei dragi pierduți. Mă rog pentru compasiune și hotărâre. Mă rog pentru toate viețile nevinovate.”

Vezi și: Mihai Trăistariu, la un pas de a fi prins în războiul din Israel. Trebuia să suțină un concert la Tel Aviv

De asemenea, și cântărețul canadian Justin Bieber s-a folosit de platformele de socializare pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a-și prezenta regretul față de „prietenii săi evrei și palestinieni”. El mai spune că „nu e interesat să aleagă vreo parte din întregul conflict”:

"Cu adevărat îmi pare rău pentru prietenii mei israelieni și palestinieni. Sunt destul de sigur că toți știm la un nivel instinctiv ce este răul atunci când îl vedem. Mi se pare greșit să îi considerăm răi pe toți palestinienii sau pe toți israelienii . Nu sunt interesat să aleg o parte, dar sunt interesat să stau alături de familiile care au fost brutal luate de lângă noi."

Israelul a promis să intensifice răspunsul atacului din partea grupului militant palestinian Hamas cu o ofensivă terestră, în timp ce președintele SUA, Joe Biden, a promis sprijin pentru Israel și a emis o avertizare pentru oricine ar putea încerca să profite de situație, notează Hindustantimes

Vezi și: Natalie Portman, Madonna și Gal Gadot, declarații în legătură cu războiul din Israel. Ce spun starurile internaționale despre conflictul din „Țara Sfântă”

Sâmbătă, militanți ai Hamas din Fâșia Gaza au atacat zone din sudul Israelului, în unul dintre cele mai îngrozitoare atacuri din istoria conflictului Israel- Palestina. Armata israeliană a spus că numărul deceselor din Țara Sfântă a ajuns la 1.200, iar peste 2.700 de persoane au fost rănite. Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că cel puțin 900 de persoane au fost ucise și 4.600 au fost rănite în enclava costieră în timpul contraatacului Israelului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel