Tehnici pentru păstrarea clarității minții. Dr. neurolog Ana Nișcoveanu: „La aproximativ 10 secunde gândim, simțim și acționăm”

Data publicării:
Sursa foto: Ana Nișcoveanu, cpatură YouTube
Descriere foto: Sursa foto: Ana Nișcoveanu, cpatură YouTube

Dr. neurolog Ana Nișcoveanu a dezvăluit care sunt tehnicile care ne ajută să ne pătrăm mintea clară, dar și regulile pentru o minte de succes. 

Dr. neurolog Ana Nișcoveanu a fost invitată în cadrul podcastului „ZUnivers Podcasts”, acolo unde a dezbătut mai multe subiecte interesante legate de memorie, gândire, dar și principalele tehnici pentru a ne asigurare o claritate a gândirii.

Citește și:Care sunt gândurile care ne scurtează viața. Medicul Constantin Dulcan: Intri în depresie și dezamăgire dacă te gândești în fiecare clipă la asta

Tehnici pentru păstrarea clarității minții

„Studiind, am observat rezultatele unor oameni de succes, că au o anumită rutină, sunt extrem de disciplinați cu timpul lor, au o anumită rutină matinală, sunt disciplinați cu gândurile lor, fac mai des această filtrare a gândurilor, pentru că suntem pentru totdeauna gânduri și mintea noastră generează gânduri la nesfârșit. Sunt gânduri la care suntem atenți și gânduri la care nu suntem atenți și este foarte greu în multitudinea asta de informații să urmărești firul tău. Pentru asta presupune să te antrenezi, este un antrenament al minții. Noi, la aproximativ 10 secunde gândim, simțim și acționăm și nu ne dăm seama de lucrul acesta, nu suntem conștienți. Cu puțin mai mult exercițiu și făcând lucrul acesta zilnic este exact ca antrenamentul unui atlet. Așa, poți să lucru cu acest instrument, cu mintea, și să o îmblânzești, să o faci să coopereze cu tine și să abți ce îți dorești cu adevărat. Mintea trebuie să fie aliatul tău, partenerul tău, dar trebuie să te antrenezi și asta presupune timp”, a declarat doctorul Ana Nișcoveanu. 

Vezi și: Vlad Ciurea a dezvăluit fructul banal ne redă pofta de viață. Are numeroase beneficii pentru organism

Reguli pentru o minte de succes

Doctorul Ana Nișcoveanu a dezvăluit și câteva dintre regulile care ne ajută să avem o minte de succes. 

„Nu putem să așteptăm pe cineva care să vină să ne spună că poți, că o să reușești. Nu! Trebuie să o căutăm. Avem un set de credințe pe care ni-l formăm în copilărie și, dacă pe parcursul vieții noastre de adult nu le analizăm și nu ajungem la o concluzie, cum ne sunt fe folos, ce nu ne este de folos, schimbăm, ne formăm o nouă credință care este în acord cu cel care sunt acum și merg pe linia asta. Contează cât de mult ești dispus să depui efort, pentru a atinge acel țel. Dopamina este cea care ne face să ne dorim și asta ce circuitul dorinței, dar mai este și circuitul controlului, care știe că îți dorești lucrul respectiv și spune că trebuie să îl lași pe el să proiecteze așteptările, să facă intinerariul, ce pași trebuie să urmezi ca să ajungi în punctul final. Trebuie să împarți pe bucățele mici și vei găsi acolo o continuitate între aceste lucruri. Ori de câte ori o să ți se pară greu, cumva, aceste amestecuri de substanțe din creierul nostru, ne va ajuta să ne atingem țelul, a mai spus medicul, pentru sursa menționată mai sus. 

Citește și: Sistemul intern care ține bolile la distanță. Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan: ”Este cel care ne încarcă de energie”

Mihai Trăistariu, dezvăluiri dureroase despre moartea părinților săi: “M-am bucurat când a murit tata” Artistul a trecut prin momente grele, în copilărie



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel