Sunt bărbații mai buni bucătari decât femeile? Chef Joseph Hadad răspunde: Este o meserie dură, solicitantă și necesită rezistență

Data actualizării: | Data publicării:
Chef Joseph Hadad, foto PRO TV
Descriere foto: Chef Joseph Hadad, foto PRO TV

Chef Joseph Hadad a răspuns la cea mai controversată întrebare legată de bucătărie: Cine sunt cei mai buni bucătari?

Chef Joseph Hadad  este considerat un artist absolut în bucătărie.


S-a născut pe 7 Decembrie 1959, într-o familie cu tradiție în gastronomie, cu mama de origine marocană și tatăl tunisian. Gustul bucătăriei l-a prins în copilărie și a studiat intens pentru ca astăzi să fie considerat unul dintre cei mai buni chefi din România.

Când se gândește la copilărie, renumitul bucătar îți amintește cu drag de preparatele gătite de mama sa. Mâncarea sa preferată era couscous-ul cu chiftele, gătit în stil Tunisian.

“O mâncare bună ne aduce mereu zâmbetul pe buze, iar eu zâmbesc de fiecare dată când gust sau mă gândesc la mâncarea făcută de mama mea. Este un bucătar desavârșit și fiecare preparat pe care îl face are un gust memorabil, unul dintre preferatele mele fiind couscous-ul cu chiftele, gătit în stil Tunisian”, a declarat Chef Joseph Hadad pentru PRO TV. 


Preparatul care l-a impresionat cel mai mult

Chef Hadad a dezvăluit care este unul dintre cele mai impresionante gusturi pe care le-a experimentat


„Țelina întreagă gătită la cărbuni, cu mirodenii și ulei de măsline. Credeți-mă, are un gust surprinzător și este o rețetă pe care vă recomand să o încercați”, a mai spus renumitul chef.


Sunt bărbații mai buni bucătari decât femeile? 

Juratul de la Masterchef spune că meseria de chef este una extrem de solicitantă, iar acesta ar fi motivul pentru care există mai mulți bucătari bărbați, însă asta nu înseamnă că femeile ar fi mai puțin pricepute în bucătărie. 

„Cu siguranță nu. Un bun bucătar nu este determinat de gen sau vârstă. Este o meserie dură, solicitantă și necesită rezistența, de aceea sunt mult mai mulți bărbați care o practică, dar talentul și pasiunea contează cel mai mult”, a mai dezvăluit juratul pentru PRO TV. 

Chef Hadad, Chef Foa și Chef Dumitrescu vor decide cine este următorul MasterChef România!

Au început filmările pentru cel mai tare format de gătit, iar pasionații de bucătărie se vor întâlni cu unii dintrei cei mai experimentați Chefi pentru a primi șansa unui loc în competiția MasterChef! Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu formează echipa de specialiști care va juriza preparatele celor înscriși în cel mai cunoscut show culinar.  

Emoționați și motivați să impresioneze, concurenții sunt pregătiți să aducă în fața Chefilor farfuria în care au pus speranță, creativitate și toate cunoștințele lor culinare. Ca să poată avea șansa la marele premiu, cei care s-au înscris în competiție trebuie să primească cel puțin doi de „da”. Odată ajunși în bucătăria MasterChef, va începe adevărata luptă culinară, iar cei mai buni se vor califica pentru probele finale. Dueluri, provocări, situații limită și, cel mai important, gândul că preparatele lor trebuie să fie pe gustul Chefilor – asta îi va aștepta pe pasionații care vor reuși să obțintă șorțul mult dorit.

Chefii sunt pregătiți să descopere cel mai bun bucătar. Au stiluri diferite, însă, împreună, sunt combinația perfectă pentru a găsi următorul câștigător MasterChef România. 

„Mă bucur și mă simt onorat să fac parte din juriul MasterChef și în acest sezon. Este un show culinar ce promovează pasiunea adevărată pentru gastronomie. Am alături de mine doi colegi de breaslă profesioniști, cu care sunt convins că voi face o echipă foarte bună. Aștept cu nerăbdare să cunosc toți concurenții, să descopăr gusturi și idei, să le văd bucuria din priviri și dorința de a ajunge cât mai departe. Vreau să văd în farfurie creativitate, combinații de arome și texturi, gust și mult suflet. Ca în orice competiție, cel mai important este să pui suflet în ceea ce faci și asta doresc să le transmit tuturor concurenților”, a spus Chef Joseph Hadad.


Joseph Hadad, tragedia care l-a lăsat văduv. Soția lui a murit după ce a născut cel de-al treilea copil

 

Joseph Hadad are în spate o dramă de nedescris. Unul dintre cei mai apreciați Chefi din România a rămas văduv de tânăr, după ce o boală nemiloasă i-a răpus soția. 
 
 În urmă cu mai mulți ani, soția sa a primit un diagnostic crunt, la puțin timp după ce a născut-o pe mezina familiei. La vremea aceea, cunoscurul bucătar și-a vândut toată averea în încercarea de a-și salva soția. Inițial, boala a regresat și părea că femeia s-a vindecat, însă maladia a reapărut. Niciun tratament nu a reușit să dea rezultate, iar Joseph Hadad a rămas văduv. Rămas singur, el a avut de înfruntat o nouă prococare: aceea de a crește singur cei trei copii. 

Renumitul bucătar a reușit să le ofere copiilor tot ce aveau nevoie. Ajunși adulți, fiecare a plecat pe drumul său. Cei mari sunt stabiliți în străinătate,  Dor ( 27 de ani)  a terminat Școala Americană Profesională, iar Daniela (24 de ani) lucrează ca bucătar în Germania. 

Mezina familiei, Lipaz este cea mai apropiată de tatăl său. 


„Fata mea cea mai mică este cea mai apropiată de mine. Nu am știut cum să lupt cu fata că îi era dor de mama ei. Nu am știut cum să lupt ca să iasă bine. Este greșeala mea că nu am aflat din timp de boala soției mele. Soția mea era foarte tânără când a murit. Fata cea mică avea zece luni când soția mea a aflat de boală. Am vândut tot ca să-mi salvez soția. Soția mea a avut nevoie de medicamente din America'', a spus chef Joseph Hadad în cadrul unui interviu pentru Star Matinal de la Antena Stars.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel