Stroescu, medic: De ce poți să mori de la pește. Atenție: Ouăle pe care ar trebui să nu le mai consumi: Pot genera o toxiinfecție groaznică

Data publicării:
Doctorul Virgiliu Stroescu, Altceva cu Adrian Artene
Descriere foto: Doctorul Virgiliu Stroescu, Altceva cu Adrian Artene

O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au mâncat pește.

Recent, medicul Virgil Stroescu a fost explicat cât de periculoase sunt toxiinfecțiile alimentare.

Doctorul a explicat de ce consumul de pește poate cauza o toxiinfecție atât de severă: „La consumul de pește se întâmplă destul de des să ne confruntăm cu toxiinfecții. În mod normal, când apar toxiinfecții, nu verifică nimeni produsele. Asemenea toxiinfecții alimentare se mai întâmplă la copii în excursii, în stațiunile balneo-climaterice, unde vin oameni din toate părțile. Mai mult, ce se poate întâmpla este următoarea situație: Personalul care lucrează într-o stațiune să aibă o infecție, un puroi, de exemplu. Intrând această infecție în mâncarea pe care o prepară cineva din personal... poate să facă dezastru!”

 

De asemenea, medicul a zis că este periculos consumul de ouă de rață pentru că poate genera o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rațe sau de gâscă.

Există potențialul ca ouăle de rață să fie contaminate cu bacterii sau să transmită boli dacă nu sunt manipulate sau depozitate corespunzător. Riscul este mult mai mare la ouăle de rață decât la ouăle de găină.

 

Declarațiile au fost făcute la emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea la Antena 3 CNN.

 

VEZI ȘI: Avantajele pentru care merită să mănânci mici de 1 Mai. Carmen Brumă: „Pot fi o masă corectă și echilibrată”. La ce trebuie să fii atent când îi alegi:

https://www.spectacola.ro/avantajele-pentru-care-merita-sa-mananci-mici-de-1-mai-carmen-bruma-pot-fi-o-masa-corecta-si-echilibrata-la-ce-trebuie-sa-fii-atent-cand-ii-alegi_38865.html

 

VEZI ȘI: Cea mai bună dietă de slăbit. Dr. Alina Lăcătuș: Creierul tău va îmbrățișa aceste obiceiuri mult mai ușor / video:

https://www.spectacola.ro/cea-mai-buna-dieta-de-slabit-dr-alina-lacatus-creierul-tau-va-imbratisa-aceste-obiceiuri-mult-mai-usor-video_38851.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Editor Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel