Stres sau anxietate: Cum să le recunoști pe fiecare dintre ele

Data publicării:
Unsplash.com/ autor engin akyurt
Descriere foto: Unsplash.com/ autor engin akyurt

Stresul și anxietatea sunt afecțiuni frecvente, în special în această perioadă. Iată care sunt diferențele și cum le recunoști.

Stresul și anxietatea sunt două probleme diferite pe care le experimentăm cu toții în viața noastră la un moment dat. Inițial, poate deveni dificil să descoperi diferența dintre acestea două. Dar stresul și anxietatea sunt destul de diferite, însă ambele pot duce la mai multe probleme de sănătate, cum ar fi insomnie, epuizare, lipsă de concentrare, îngrijorare excesivă, ritm cardiac rapid, dureri de cap, tensiune musculară etc.

Stresul este o schimbare a corpului pe termen scurt care este declanșată de orice amenințare cauzată de o situație. Anxietatea este o tulburare severă de sănătate mintală, care poate fi declanșată de stresul excesiv. Deci, dacă vă confruntați cu oricare dintre ele și nu le puteți identifica, iată diferențele dintre acestea două.

Stres

Stresul este un sentiment psihologic sau mental de presiune emoțională care dăunează atât sănătății mintale, cât și fizice. Un mic nivel de stres este bun și chiar sănătos, deoarece te motivează și te ajută în muncă să-ți atingi scopul. Dar un nivel excesiv de stres poate provoca infarct, ulcere, depresie etc.

Stresul poate fi extern și legat de mediu. Și poate fi cauzat, de asemenea, de percepțiile noaste interne, ceea ce crește sentimentul emoțional negativ extrem, inclusiv presiunea și disconfortul. Oamenii experimentează stres atunci când cred că nu sunt capabili să facă față lucrurilor. Acest lucru provoacă presiune asupra lor.

Simptomele stresului

Unele dintre simptomele stresului sunt accidentul vascular cerebral, obezitatea, suferința gastro-intestinală, hipertensiunea arterială etc. Când acest nivel de stres începe să devină mai ridicat, poate afecta sănătatea mintală și fizică până la capăt. Când o persoană devine stresată, atunci se văd anumite schimbări comune în el. Acestea sunt după cum urmează:

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel