De ce ar trebui să te speli pe păr cu bere. Descoperirea făcută de medicii dermatologi

Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Fábio Alves
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Fábio Alves

Poți folosi o mulțime de produse naturale pentru a avea un păr frumos și strălucitor. Dar un tratament mai puțin cunoscut pentru păr este cel cu bere.

Berea este bogată în vitamina B, motiv pentru care ajută la menținerea unui păr puternic și strălucitor. În timp ce proteinele care se găsesc în malț și hamei (ingredientele active din bere) pot repara părul tău deteriorat, zaharurile zaharoză și maltoză acționează asupra cuticulelor părului pentru a-l întări și a-l face strălucitor. Așadar, dacă părul tău este lipsit de strălucire, tot ce ai nevoie este o sticlă de bere pentru a-i reda volumul și strălucirea.

Iată cum poți folosi berea pentru a-ți spăla părul

Berea este folosită de o serie de persoane la fabricarea șampoanelor. De fapt, berile decarbogazoase sunt folosite și pe post de balsamuri pentru a ajuta la repararea părului deteriorat și pentru a revigora volumul părului tău. Se spune că hameiul folosit la prepararea berii conține siliciu, care poate ajuta la întărirea foliculilor de păr și poate promova și creșterea acestuia. Înainte de a folosi berea pe păr, trebuie să de-carbonizăm berea; în caz contrar, atunci când dioxidul de carbon din bere se combină cu apa, poate crea apă dură, ceea ce va face dificilă spălarea părului.

Berea conține nutrienți esențiali precum zinc, acid folic, biotină, calciu și vitamina D. Toate aceste elemente sunt esențiale pentru menținerea sănătății părului. Lipsa acestor nutrienți poate declanșa alopecia androgenică și efluviul telogen și poate provoca căderea și deteriorarea părului.

"Dar trebuie să îl folosiți într-un mod adecvat. Înainte de a folosi berea, clătiți-vă părul cu apă și apoi folosiți șamponul obișnuit pentru a curăța scalpul. Clătiți șamponul, dar nu folosiți balsam, deoarece veți folosi berea ca balsam de păr. Înainte de a folosi berea pe păr, trebuie să de-carbonatizați berea. Pentru a de-carboniza berea, turnați-o într-un bol și lăsați-o să stea peste noapte, astfel încât să se oxideze după ce a fost expusă la aer. Consultați-vă întotdeauna dermatologul înainte de a o folosi pe păr", împărtășește Dr. Nivedita Dadu, dermatolog renumit, fondator și președinte al Clinicii de Dermatologie Dr. Nivedita Dadu's Dermatology Clinic, potrivit healthshots.com

Ce fel de bere este benefică pentru a-ți spăla părul?

Poate ați auzit că berea vă poate deshidrata. Așadar, dacă te poate face să te usucă, cum îți va ajuta părul? Gândește-te la asta! Așadar, în primul rând, optează întotdeauna pentru o bere care are un volum redus de alcool. Dacă acest lucru nu este posibil, diluează-o cu puțină apă, astfel încât să îi poți adăuga o notă mai ușoară.

Cine trebuie să folosească bere pentru părul lor?

Persoanele cu părul deteriorat, în special cu vârfuri despicate
Persoanele cu bucle, deoarece berea te poate ajuta să le definești mai bine

Se pare că spălarea părului cu bere este un truc ingenios. Așa că, data viitoare, nu o turnați doar în pahar, ci și pe părul vostru!

Citește și: Vrei un păr mai puternic și mai sănătos? Țineți cont de aceste sfaturi

De ce să îți aplici sare pe păr. Trucul genial care îți va transforma podoaba capilară

Uleiul de măsline, ingredientul MINUNE pentru părul deshidratat: ”Parcă îți mulțumește scalpul” Cum să îl folosești corect/ EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel