Uleiul de măsline, ingredientul MINUNE pentru părul deshidratat: ”Parcă îți mulțumește scalpul” Cum să îl folosești corect/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: unsplash, autor Fulvio Ciccolo
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: unsplash, autor Fulvio Ciccolo

Sunt multe de spus despre uleiul de măsline și pariem că îl ai și în bucătăria ta. Dar uleiul de măsline nu este doar un ingredient gustos și sănătos pentru gătit, ci și o comoară pentru părul deshidratat.

Mirela Vescan și Thea Haimovitz  au venit în fața fanilor cu o nouă ediție inedită a emisiunii Mi-Th influencer. De data aceasta, au fost prezentate cele mai tari ponturi despre părul gras, uscat, ars sau agresat, placa de păr și despre tehnica spălatului fără șampon. Printre acestea s-au numărat și beneficiile miraculoase pe care le aduce uleiul de măsline asupra părului.

Uleiul de măsline, o adevărată comoară pentru părul deshidratat

Căderea părului a devenit o problemă comună în zilele noastre, dar nimănui nu-i place să-și piardă podoaba capilară. Nimeni nu vrea să se trezească și să vadă păr pe pernă - dar există vreo soluție pentru asta? Da, există! În primul rând, este important să urmați o rutină adecvată de îngrijire a părului pentru a preveni căderea părului și pentru a vă face părul mai puternic. Uleiul de măsline pentru păr funcționează ca un avantaj, deoarece este încărcat cu ingrediente care îmbunătățesc textura părului, previn vârfurile despicate și stimulează creșterea părului. Există multe beneficii ale uleiului de măsline și, de asemenea, multe modalități de a-l folosi pentru a stimula creșterea părului. 

”Când ai părul deshidratat, înainte să te speli pe păr și ai ulei de măsline, ar fi bine să fie un ulei vâscos, să fie un ulei presat la rece, să fie unul dintre acele uleiuri care costă puțin mai mult decât uleiurile normale de pe rafturi. Este bine de reținut că uleiurile care dau spre verde îți modifică și culoarea părului, dacă ai o culoare deschisă la păr. Dacă, înainte de a te spăla pe păr , tu te dai cu ulei, nu doar pe vârfuri, ci și pe scalp, dar să ai un păr și scalp uscat, se umple cuticula părului. Dacă îl lași numai 10 minute, înainte de a te spăla pe păr, arată părul mult mai plin, chiar și la cei care au părul foarte rar. Parcă își mulțumește scalpul că l-ai hrănit.” a spus Thea Haimovitz, în emisiunea Mi-Th influencer.

Cum să dai jos din păr uleiul de măsline

Thea Haimovitz a mărturisit că este foarte ușor să dai jos uleiul de măsline jos din păr. Mai exact, se pune ulei de păr în mască și astfel părul rămâne perfect curat și sănătos.

Unele persoane nu suportă uleiul nici pe față și atunci trebuie să ai grijă când pui o asemenea mască pe păr. De obicei, lumea crede că dacă pui ulei de măsline în păr se dă foarte greu jos. Nu este deloc așa. Chiar dacă trebuie să folosești puțin mai mult șampon ca să o dai jos, mai pui balsam și se curăță foarte ușor și rapid. Se pot obține adevărate miracole cu ajutorul acestui ulei de măsline.

După ce ai avut uleiul de măsline pe cap, prima oară când te speli, amesteci balsam cu uleiul de păr și îți faci masaj la păr și cam asta e tot. ” a mai spus Thea Haimovitz.

Cum să stabilizăm părul gras

„Dacă avem un ten gras sau dacă avem acnee, poți ajunge cu tratamentul și la doi ani. Tu poți să stabilizezi să arăți bine mai repede, dacă faci un tratament așa cum trebuie. Pentru o piele care e grasă și vrei să o duci într-o zonă uscată, durează. Poți stabiliza un păr gras și să îl duci spre un păr normal cam în trei luni cu șampoane, cu tratamente potrivite. ”, a spus Thea Haimovitz 

Mirela Vescan a dezvăluit ingredientele minune, care sunt indicate să le punem în balsam, atunci când ne confruntăm cu părul gras. 

”Cumpărăm balsam de păr destinat părului gras, cumpărăm măști destinate părului gras, iar dacă avem o mască este bine să o mai ajutăm puțin. Mai exact, în cantitatea pe care vrem să o aplicăm pe păr, punem un pliculeț de argilă și bicarbonat. Stăm cu această mască mai mult de o oră pe păr. După aceea limpezim părul, ultimul jet de apă să fie rece, și o să simțim diferența. Este important ca ultimul jet de apă să fie rece pentru că apa caldă deschide porii firului de păr, iar apa rece sigilează. În timp, scalpul se echilibrează . Este o tendință în acest an să ne îngrijim scalpul. ”, a explicat Mirela Vescan.

Thea Haimovitz a ținut să precizeze faptul că nu este indicat să ne spălăm cu apă fierbinte, dar nici foarte rece, deoarece sunt stimulente foarte puternice pentru scalp. 

„Apa rece și apa fierbinte sunt niște stimulente foarte puternice pentru scalp. Dacă scalpul este gras, ai nevoie de o apă caldă, dar să nu simți că frige și nu ai nevoie nici de apă foarte rece, chiar dacă este vară.  Aceste extreme se dau deoparte. ”, a spus Thea Haimovitz.

Citește și: La cât timp trebuie să ne spălăm pe cap, pentru a nu agresa scalpul și părul. Mirela Vescan atenționează: „Nu este sănătos!”/ EXCLUSIV



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel