Sofia Vicoveanca, ingredientul inedit pe care îl pune în ciorbă: „Vă spun rețeta! Este un borș acru”

Data actualizării: | Data publicării:

Sofia Vicoveanca a dezvăluit rețeta de ciorbă cu care spune că și-a impresionat nepoatele. 

Deși ține post, Sofia Vicoveanca tot mai prepară delicatese de dulce, de dragul nepoatelor sale. Artista spune că tinerele o roagă să le gătească acest preparat. 

Și cum se apropie Crăciunul, cântăreața a decis să își dezvăluie rețeta minune, pentru ca fanii ei să se poată bucura de gustul deosebit al acestei ciorbe. 


„Nepoatele mele mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust.

Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în ciorbă atât cât o guști, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț, ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a declarat Sofia Vicoveanca pentru Click. 

Sofia Vicoveanca șofează și este dependentă de rețelele de socializare, la 81 de ani: „Sunt măritată cu Facebook-ul. Îmi zice lumea că nu arăt anii”

Ce mănâncă Sofia Vicoveanca în perioada postului

Artista spune că obișnuiește să țină posturile, în ciuda faptului că preotul i-a recomandat să nu renunțe la lactate. Printre bucatele care nu lipsesc din meniul ei în această perioadă se numără zacusca, margarina, dar și smoothie-urile. 

„Normal că ţin post! Sunt creştină! Sigur că ţin! De obicei când mă duc la împărtăşit, Părintele îmi spune “Doamna, Sofica, nu-l supăraţi pe Dumnezeu! Pentru că la vârsta asta trebuie un pic de brânzică, un pic de lapte, trebuie ceva. Nu carne, dar  trebuie pentru forţă, mai ales că şi cânt. Ţin post şi nu ţin, dar asta-i meseria mea, nu am ce face! Deocamdată ţin. Oi vedea cât pot că dacă plec în lume, vă daţi seama că nu ştiu cum o să fie. Trebuie să plec in Suedia, de Sfântul Nicolae, am cântare acolo la Stockholm, la ambasadă chiar.

Apoi, pe 13  decembrie plec în Israel, la Mormântul Sfânt. Acolo mă duc cu sufletul, nu cu cântecul. Nu sunt probleme când ţin post. O zacuscă, cu margarină, nu se moare de foame. Eu fac sucuri, gen smoothie-uri, cu o banană, cu fructe, cu lapte de cocos, cartofiori, salată, crudităţi, cu sfeclă roşie, cu ţelină, cu morcovi, cu de toate şi cu o ţâră porumb dulce, e o nebunie, ăla nu mai e post! E răsfăţ! Mă rog la Doamne-Doamne!”, spunea Sofia Vicoveanca, în urmă cu o lună, potrivit click.

 

Cu ce se demachiază Sofia Vicoveanca în fiecare seară: „Veți vedea ce ten frumos veți avea”. Secretul artistei a fost dezvăluit

Sofia Vicoveanca a dezvăluit motivul pentru care ține mereu 10 lei în traistă

În urmă cu mai mult timp,  pe când era angajată la Rapsozii Botoșanilor, chiar cu o zi înainte de ziua sa de naștere a avut un spectacol. Primarul și-a dorit să o omagieze și i-a dăruit un buchet de flori, iar colegii săi i-au cântat „La mulți ani!” în fața publicului. Pe scenă s-a strecurat și un bărbat mai în vârstă, care a dorit să-i facă artistei un cadou. Acesta i-a oferit 10 lei spunându-i să își cumpere o ciocolată. 

„Pe 22 am avut spectacolul, iar pe 23 era ziua mea și când am intrat pe scenă băieții mi-au cântat Mulți ani trăiască. M-am ciupit ca să-mi revin, am cântat şi fiind ultima în program a venit primarul cu flori și eu nu am mai ieșit din scenă, că era în aşa fel că nu am mai putut să ies. În timp ce vorbește primarul văd că urcă un bătrânel pe scenă și prin spatele primarului mă trage de mânecă și îmi spune: dumneata ai cântat cândva la nunta fetei mele. Şi îmi strecoară în mână 10 lei și îmi spune: să îți iei o ciocolată.”, povestit Sofia Vicoveanca în emisiunea „De-a viaţa ascunselea” de la Antena 3.

 

Sofia Vicoveanca, BĂUTURA ciudată care curăță gâtul și plămânii: Un deliciu, se bea cald, înainte de culcare



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel