Smoothie cu banane și căpșuni. Cât de sănătos este și care sunt valorile nutriționale

Data actualizării: | Data publicării:
Smoothie, foto Unsplash/ autor: Denis Tuksar
Descriere foto: Smoothie, foto Unsplash/ autor: Denis Tuksar

Un smoothie cu banane și căpșuni poate fi cea mai potrivită alegere pentru o băutură răcoritoare, dulce și foarte delicioasă. Dar care sunt valorile nutriționale ale acestei rețete?

Smoothie-ul este obținut în mod obișnuit prin amestecarea căpșunilor, bananelor, iaurtului cu conținut scăzut de grăsimi, aromei de vanilie și cuburilor de gheață. Utilizarea altor ingrediente poate crește grăsimile și caloriile, precum și impactul asupra gradului de cremozitate și grosime.

Iată, însă, o prezentare generală a valorilor nutriționale pentru smoothie-ul cu banane și căpșuni:


Un smoothie (340 gr) de banane și căpșuni conține 188 până la 210 calorii, fiind o gustare ideală. 


Această băutură are un conținut scăzut de grăsimi, nu mai mult de 1 gram de grăsimi, deși acest lucru poate varia în funcție de modul în care este făcut smoothie-ul. 


Ingredientele influențează, de asemenea, numărul de carbohidrați și proteine. Un smoothie poate oferi de la 2 până la 44 de grame de carbohidrați și până la 16 grame de proteine.Institutul de Medicină recomandă 130 de grame de carbohidrați și 56 de grame de proteine ​​în fiecare zi. 

O porție de 340 de grame de smoothie poate conține până la 44 de grame de zahăr. American Heart Association recomandă limitarea consumului zilnic de zahăr de la 6 până la 9 lingurițe pe zi, echivalentul a 25,2 - 37,8 grame. 

Vitamine si minerale


Conținutul de vitamina C dintr-o porție de smoothie de banane cu căpșuni este excelent, datorită căpșunilor - fiecare smoothie conține până la 70% din aportul zilnic recomandat. Un smoothie de banane și căpșuni crește și aportul de calciu: această rețetă oferă 8-10 procente din calciul necesar zilnic. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel