Singurul condiment care îți poate afecta digestia. Nutriționiștii spun că trebuie să te oprești din a-l mai consuma

Data actualizării: | Data publicării:

Iată care este condimentul ce poate fi vinovat pentru problemele tale digestive.

Digestia este un proces complex și vital în corpul nostru, care descompune alimentele pe care le consumăm în nutrienți pe care corpul nostru îi folosește pentru a genera energie în fiecare zi. Un aspect adesea trecut cu vederea al acestui proces este rolul condimentelor în mesele noastre. Acestea pot avea un impact semnificativ asupra digestiei, atât în mod pozitiv, cât și negativ. În timp ce unele condimente îmbunătățesc aromele mâncărurilor noastre și favorizează digestia, altele pot perturba acest proces și pot duce la disconfort digestiv destul de mare.

Caroline Farrell, nutriționist autorizat, a dezvăluit care este singurul tip de condiment pe care ar trebui să încerci să îl limitezi și să îl folosești mai rar în preparate, deoarece ar putea dăuna digestiei tale, potrivit shefinds.

Citește și: Varza murată, beneficii uimitoare pentru sănătate. Cristian Mărgărit: „Păstrează foarte bine valorile nutritive” / VIDEO


Pudra de ardei iute, dăunătoare pentru digestie

Pudra de ardei iute, cunoscută pentru gustul său extrem de iute, poate avea un impact mixt asupra digestiei. În timp ce unele persoane se bucură de senzația foarte picantă pe care o oferă, consumul excesiv poate duce la disconfort digestiv. Compusul care provoacă această senzație de iuțeală în ardeii iuți, capsaicina, poate irita mucoasa stomacului, provocând, astfel, probleme precum arsuri la stomac sau indigestie.

„Capsaicina, compusul responsabil pentru iuțeala din ardeii iuți, poate irita mucoasa gastrointestinală și poate agrava simptomele unor afecțiuni precum refluxul acid sau gastrita”, notează Caroline Farrell.

Pentru acele persoane care știu că au un stomac mai sensibil sau care știu că se confruntă cu afecțiuni gastrointestinale, este esențial să fie precaute atunci când încorporează pudra de ardei iute în mese, pentru a evita potențiale probleme digestive.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care cresc imunitatea. Trebuie să le consumi în sezonul rece. Cristian Mărgărit: „Un miracol pentru imunitate” / VIDEO

Cu ce poți înlocui pudra de ardei iute

Întotdeauna există înlocuitori disponibili pentru alimentele pe care le consumăm, iar Farrell recomandă o gamă largă de condimente alternative la pudra de ardei iute.

„În loc să folosiți pudră de ardei iute, luați în considerare condimente mai blânde, cum ar fi chimenul, paprika, oregano și paprika afumată, pentru a adăuga aromă mâncărurilor voastre, fără prea multă iuțeală”, notează Farrell.

Pentru a încorpora aceste condimente în mod eficient, luați în considerare adăugarea lor în primele etape ale gătitului. Prăjiți-le în puțin ulei pentru a le elibera aromele și apoi amestecați-le în rețetele voastre. De asemenea, le puteți folosi și pentru a adăuga o explozie de culoare și aromă atunci când serviți anumite preparate.

Încorporând aceste condimente mai blânde în alimentație, vă puteți bucura în continuare de o masă bogată și aromată, fără iuțeala copleșitoare a pudrei de chili, care poate provoca disconfort celor care se confruntă cu probleme de digestie.

VEZI și: Cum bei must fără să te îngrași. Trucurile pe care trebuie să le știi: „Efectul negativ nu mai este atât de mare”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel