Semințele de portocale, beneficii la care nu te așteptai. Cum poți să le consumi

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Noah Buscher
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Noah Buscher

Semințele de portocale au beneficii neașteptate asupra organismului. Sunt o sursă importantă de vitamina C și oferă energie.

Semințele de portocale sunt mereu îndepărtate. Numai că potrivit specialiștilor aceștia conțin o doză însemnată de vitamina C și de antioxidanți. Atenție, trebuie consumate în cantități moderate, altfel pot provoca intoxicații.

Semințele de portocale sunt benefice pentru corpul nostru

La fel ca portocalele care sunt o mare sursă de fibre și antioxidanți, semințele oferă, de asemenea, cantități bune de vitamină organismului nostru. Acestea stimulează metabolismul, sunt o sursă importantă de vitamina C și un booster de energie, potrivit GoMedii.

Limonoidele și glicozidele limonoide sunt compuși citrici care se găsesc în semințe de citrice, scoarțe și fructe. Ele sunt eficiente împotriva celulelor cancerului de sân. Limonoidele sunt fitochimicale și pot ajuta, de asemenea, la scăderea colesterolului rău al lipoproteinelor cu densitate mică (LDL). De asemenea, protejează organismul împotriva cancerului de piele, gură, plămâni și piept.

Ajută la durerile de stomac

Semințe de portocale sunt cunoscute pentru capacitate de a reduce riscurile de a avea cancer de colon. De asemenea, ajută la tranzitul intestinal, la controlul tensiunii arteriale și oferă un impuls instantaneu de energie. Supraconsumul frecvent al oricărei semințe de fructe va duce la riscuri de intoxicație alimentară. În plus, semințele de portocale oferă un reziduu ridicat de proteine, care este potrivit pentru consumul uman și animal.

 

Semințele de portocale – conținut de amigdalină

Semințele de portocale conțin cantități mici de amigdalină care se descompun în substanțe toxice. Dacă mestecate sau ingerate în cantități mari există riscul de otrăvire.

Deși semințele de portocale au cantități mici de compuși de cianură în ele, înghițirea lor nu va dăuna organismului. 

 

 

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel