Selena Gomez, diagnosticată cu tulburare bipolară, spune că nu va putea avea copii, din cauza tratamentului: "Oricum mi-ar fi menit să îi am, îi voi avea"

Data publicării:

Selena Gomez spune că s-ar putea să nu poată avea copii din cauza medicamentelor pe care le ia, după ce a fost diagnosticată cu tulburare bipolară. 

Selena Gomez a dezvăluit că s-ar putea să nu mai poată avea copii din cauza medicamentelor pe care le ia pentru diagnosticul de tulburare bipolară - dar tot plănuiește să devină mamă.

Cântăreața piesei "Wolves", în vârstă de 30 de ani, a spus că și-a dat seama că sarcina ar putea să nu fie o posibilitate atunci când a vizitat o prietenă care își detalia propriile lupte pentru a concepe. "Acesta este un lucru foarte mare, mare, prezent în viața mea", a declarat ea pentru Rolling Stone într-un interviu publicat joi, 3 noiembrie, adăugând: "Oricum mi-ar fi menit să îi am, îi voi avea".


Fosta vedetă Disney a explicat că două medicamente pe care le ia pentru a-și trata tulburarea bipolară ar putea însemna că nu își poate purta proprii copii. "Cred că există ceva peste mine care este poate bipolaritatea mea și care mă ține umilă - într-un mod întunecat", a adăugat artista.

Boala psihică de care suferea Marilyn Monroe. Actrița s-a sinucis la 36 de ani

Documentar despre viața ei

Gomez și-a dezvăluit diagnosticul în aprilie 2020, iar de atunci a vorbit deschis despre luptele ei, atât mentale, cât și fizice. Vedeta a vorbit despre ultimii ani din viața ei în noul ei documentar, My Mind & Me.

"Știu că are un mesaj important, dar sunt eu persoana potrivită pentru a-l scoate la lumină? Nu știu", a declarat artista pentru Rolling Stone despre filmul care debutează vineri, 4 noiembrie, pe Apple TV+. "Am vrut ca cineva să spună: 'Selena, este prea intens'. Dar toată lumea a spus: 'Sunt foarte emoționată, dar ești pregătită să faci asta? Și te simți confortabil?"'".

Totuși, după ce a văzut reacția publicului la o proiecție, vedeta pop și-a dat seama de impactul pe care îl poate avea filmul. "Mi-am zis: "Bine, dacă pot face asta pentru o singură persoană, imaginează-ți ce ar putea face"", a explicat ea. "În cele din urmă, am mers pur și simplu pe ideea asta. Am spus pur și simplu: 'Da'".

în 2016 a fost diagnosticată cu Lupus

My Mind & Me se concentrează în special pe viața artistei începând cu august 2016, când a anunțat că ia o pauză din viața publică în urma diagnosticului de lupus. Un an mai târziu, ea a suferit un transplant de rinichi, prietena Francia Raísa donându-i un rinichi.

 


Cântăreața a recunoscut că viața ei arată acum cu totul altfel decât își imagina când era mică. "Credeam că voi fi căsătorită până acum, așa că mi-am organizat o nuntă", a explicat ea pentru Rolling Stone, dezvăluind cum a sărbătorit în iulie împlinirea a 30 de ani.


Raísa, în vârstă de 34 de ani, s-a numărat printre participanți, alături de Miley Cyrus, Camila Cabello, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Cara Delevingne. "Am băut băuturi încântătoare și a fost frumos, iar apoi vine prietena mea Cara și aduce stripteuze", și-a amintit Gomez. "Așadar, aș vrea să spun că a fost un amestec de sofisticat și isteric".

Artista nu a precizat dacă vechea ei prietenă Taylor Swift a fost acolo, dar în iulie, ea a dat de înțeles că cele două au sărbătorit împreună la un moment dat. "30 de ani, tocilară și demnă", a scris Gomez într-un story de pe Instagram la acea vreme. Fotografia o arăta pozând alături de cântăreața Taylor Swift, în vârstă de 32 de ani, care ținea în sus numerele "3" și "0" pentru a reprezenta vârsta prietenei sale, potrivit UsMagazine.

 

Totul despre tulburarea bipolară, boala cu care a fost diagnosticată Selena Gomez. Cum se manifestă această afecțiune

Selena Gomez a cunoscut faima încă de la o vârstă fragedă și de atunci a fost în atenția publicului, trecând prin probleme de sănătate și drame amoroase, melodii de succes și momente când a vrut să renunțe la tot. Selena Gomez apare pe coperta Elle și vorbește despre efectul pe care faima l-a avut asupra vieții ei, precum și despre modul în care sănătatea ei mintală a afectat-o, atât în public, cât și în privat.


Gomez nu s-a sfiit niciodată să vorbească despre anxietatea și depresia ei. Dar în 2020 a anunțat că, cu doi ani înainte, fusese diagnosticată cu tulburare bipolară. 


Un studiu din 2019 publicat în World Journal of Psychiatry a dezvăluit că cel puțin 50% dintre persoanele cu tulburare bipolară se confruntă și cu anxietate, în timp ce depresia este un simptom al tulburării bipolare. 


Înțelegerea legăturii poate face o diferență enormă în viața unui pacient. După cum a spus Gomez, primirea diagnosticului de bipolaritate a îndepărtat o "greutate imensă" și i-a dat în sfârșit un sentiment de înțelegere.


Din nefericire, afecțiunea este încă foarte prost înțeleasă. Fraze precum "atât de bipolar" sunt comune în discursul de zi cu zi, deși puțini oameni înțeleg detaliile a ceea ce înseamnă să fii bipolar.


Simptomele tulburării bipolare


Este a șasea cauză principală de dizabilitate la nivel mondial și tinde să apară în tandem cu dependența. Acest lucru se poate datora faptului că durata medie de timp dintre debutul simptomelor și un diagnostic oficial este de aproximativ 10 ani.


Pentru cei care văd tulburarea bipolară ca fiind puțin mai mult decât "schimbări de dispoziție", este mult mai mult de atât. Potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală, tulburarea bipolară era cunoscută anterior sub numele de depresie maniacă. Și în timp ce schimbările de dispoziție fac parte din această tulburare, impactul lor ajunge mult mai departe.


Atunci când o persoană cu tulburare bipolară se află într-o fază maniacă, poate simți că este substanțial mai deșteaptă, mai capabilă sau mai importantă decât alte persoane. Aceștia sunt predispuși la comportamente pripite și riscante, care pot include consumul de substanțe interzise. Gândurile lor se precipită adesea și pot avea impresia că pot face totul deodată. În același timp, vor uita adesea să mănânce și nu vor simți nevoia de a dormi. Într-o fază "down" sau depresivă, toate aceste simptome se inversează. Ei pot dormi prea mult și se pot lupta să rămână treji, în timp ce mănâncă prea mult și nu au capacitatea de a simți plăcere. Ei se pot simți lenți sau leneși, precum și lipsiți de importanță. De asemenea, pot avea idei sinucigașe.

 

Citește continuarea aici. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel