Scriitoarea Lucia Ovezea publică un nou roman: „Dacă lumea s-ar sfârși mâine!”

Data publicării:
 Scriitoarea Lucia Ovezea publică un nou roman: „Dacă lumea s-ar sfârși mâine!”
Descriere foto: Scriitoarea Lucia Ovezea publică un nou roman: „Dacă lumea s-ar sfârși mâine!”

Lucia Ovezea publică un nou roman, care ne poartă într-o călătorie fascinantă prin Europa și Asia: Dacă lumea s-ar sfârși mâine!

Lucia Ovezea este o scriitoare ce mânuie condeiul cu patos și minuțiozitate, completând rigoarea profesiei de inginer cu o mare iubire pentru carte. Aceasta a coordonat, timp de peste 20 de ani, o editură și s-a implicat în numeroase proiecte și programe care au susținut și promovat cultura, conducând, între altele, Festivalul Carte și Arte (2005-2012) și campania de promovare a lecturii România citește! (2013-2014). Până în prezent a publicat romanele Patru femei (Editura Cărțile Tango, 2009), La braț cu ursul (Editura Tracus Arte, 2013), iar acum vine cu o poveste fascinantă, Dacă lumea s-ar sfârși mâine apărută la Editura Tracus Arte.


Nu întâmplarea, ci destinul guvernează viețile personajelor din această carte care ne poartă într-o călătorie fascinantă, de la București la Chișinău, Middleburg, Bangkok, Paro, Punacka, Londra ș.a., prin Europa și Asia, așadar.

Ludmila și Ștefan, personajele centrale, care în tinerețe sunt doi sportivi de performanță și care se întâlnesc sub aceste auspicii, ne fac părtași ai legăturii lor, în care el iubește, iar ea îi răspunde cu semne de prietenie, creându-se un suspans ce ne ține cu sufletul la gură până la sfârșitul cărții. Pentru că ea alege să ajungă dincolo de Cortina de Fier, motiv pentru care trece prin peripeții care de care mai surprinzătoare, în timp ce Ștefan se căsătorește cu o femeie care, pentru o vreme, îi oferă iluzia dragostei.

Ani mai târziu, Ludmila e stewardesă pe liniile aeriene olandeze, iar Ștefan a devenit antrenorul echipei de tir a Thailandei. Cei doi se (re)întâlnesc la Bangkok și relația lor reîncepe, adâncindu-se în partea a treia a cărții, Inițierea, care relatează călătoria lor în universul templelor budiste din Bhutan. Aici își vor și mărturisi iubirea, intens spiritualizată și binecuvântată de înțelepciunea călugărilor tibetani, care se exprimă în adevăruri precum cele revelate de unul dintre numeroșii Lama: „Fiecare om vede divinitatea diferit, dar indiferent ce nume îi dai lui Dumnezeu, el îți va inspira întotdeauna doar gânduri și fapte bune menite să-ți înalțe, ilumineze și liniștească sufletul. El poate să-ți sădească în suflet iubire față de toată creația, să-ți umple de bucurie inima dacă ai uitat să mai iubești și să te ajute atunci când nu mai ai puterea de a ierta. Credința în el te-ar elibera de îndoieli, neliniști, arătându-ți cât de aberante sunt și te-ar călăuzi pe calea smereniei.”

„Am început să scriu această carte în 2014, cu pauze, cu reluări. Inițial mi-am dorit să fac o paralelă între femeia modernă, a zilelor noastre, o europeană și replica ei asiatică. Am fost fascinată de deosebirile și asemănările din universul feminin, ca un pod construit peste continente. Dar, cum toate cărțile își caută singure drumul propriu, m-am trezit scriind altceva. Tot ce pot afirma cu tărie este recunoștința adâncă pe care am simțit-o când am pus ultimul punct din acest text care a reușit să mă surprindă chiar și pe mine, autoarea lui. Romanul „Dacă lumea s-ar sfârși mâine” aduce laolaltă mai multe povești despre viață împletite ca firele diferit colorate de lână, țesute împreună. Fiecare personaj are povestea și drumul lui, dar, în context, reiese sensul mai profund al călătoriei lor împreună care le permite fiecăruia o incursiune în propria viață, cu scopul de a-și afla astfel destinul și sensul ei real, și, firește de a-și găsi și trăi iubirea.  Nu vă ascund faptul că personajul principal masculin este inspirat din realitate. Personajele principale, doi sportivi, el și ea, pornesc la drum în perioada comunistă, din țări aflate dincolo cortina de fier și le putem urmări destinele până în 2003 când vizitează împreună minunatul și misteriosul regat al Bhutanului. Cititorii se pot aștepta la flashuri în trecut și la evadări pline de suspans, de cunoaștere laică dar și ezoterică într-un periplu care străbate Europa și Asia, cu alte cuvinte de la ortodoxism la budism și... și mai departe le invit pe cititoarele dvs. să descopere toate misterele.” Lucia Ovezea



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel