Șase subiecte pe care nu trebuie să le discutăm cu prietenii. Lidia Fecioru: „Partenerul va fi dezamăgit dacă vei da aceste detalii”

Data actualizării: | Data publicării:
 Captură video Antena 3
Descriere foto: Captură video Antena 3

Lidia Fecioru a dezvăluit care sunt lucrurile pe care ar trebui să le păstrăm secrete pentru noi. 

Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de la Antena 3  despre lucrurile pe care nu ar trebui să le discutăm niciodată cu un prieten, oricât de apropiat ar fi acesta. Bioenergoterapeutul a scos în evidență unele dintre cele mai întâlnite greșeli pe care atât bărbații, cât și femeile le fac.

"Tocmai pe aceste şase subiecte lumea le vorbeşte şi cel mai des, căci restul sunt neinteresante. Când avem de spus lucruri importante ce ţin de noi, trebuie să vorbim neapărat.

De pildă, ce s-a întâmplat astă-noapte în pat. Noi, femeile, trebuie să vorbim repede cu o prietenă. Că nu putem altfel. Eu spuneam cândva că nu e bine să-l lauzi pe soţul tău cum este în pat, că s-ar putea să fie un curioasă acea prietenă.

Primul subiect despre care nu trebuie să vorbim cu prietenii este infidelitatea partenerului. Suntem pornite pe chestia asta, cum am aflat că ne-a înşelat partenerul, dăm vestea. E vestea aia că persoana dragă te-a înşelat. Nu putem să ne ţinem gura. Ne plângem şi ne văităm.

De foarte multe ori, prietenii cei mai apropiaţi îşi pierd încrederea în tine sau în partener. E ca şi cum l-ai face imoral pe partenerul tău. Faci chestia asta, abia atunci când ai luat o decizie de a te despărţi de acea persoană.

Toate aceste lucruri trebuie să le vorbeşti cu o terţă persoană, precum un psiholog. Dacă nu am hotărât să rupem relaţia, nu vorbim despre infidelitate. Merg la psiholog şi îmi vărs toate lacrimile posibile, dar nu faţă de cei care sunt aproape de noi.

Mai avem tendinţa să o sunăm pe mama, apoi cea mai bună prietenă. Aia se duce şi vorbeşte cu alta şi tot aşa. Aşa fac şi bărbaţii, nu doar femeile.

Prietenii te desconsideră apoi pentru că eşti bârfitoare. Dacă ştii că o să-l ierţi, taci! Înseamnă că nu o să-l ierţi, dar o să te răzbuni pe el.

Planta care te scapă de herpes. Lidia Fecioru: ”Se retrage instantaneu”

„Partenerul va fi dezamăgit dacă vei da aceste detalii”

Al doilea subiect despre care nu ar trebuie să vorbim cu prietenii este cel legat de detaliile intime. Nu trebuie să povestim. Nimănui. Acesta este un subiect tabu, pentru că apoi relaţia se poate încheia. Vei stârni apoi curiozitate. Partenerul va fi dezamăgit dacă vei da aceste detalii.

Al treilea subiect este cel legat de problemele partenerului. Mai avem tendinţa să povestim problemele partenerului atât doamnele, cât şi domnii. Aceste probleme sunt ale partenerului. Sunt doar ale lui. Chiar dacă acesta îţi spune ce probleme are, trebuie să ai grija cui îi spui tu la rândul tău. Aşa se nasc bârfele. Niciodată să nu faci mişto de partenerul tău într-un grup. Chestia asta nu este un mișto, ci spui chiar adevărul. Orice glumă are un sâmbure de adevăr. Înseamnă că aşa gândeşte.

Plângerile şi scandalurile sunt subiectele despre care nu trebuie să vorbim cu nimeni. Trebuie să ne imaginăm o situaţie, cea în care un prieten te sună şi îţi vorbeşte despre o problemă personală sau despre certurile cu partenerul şi aruncă cu noroi în acesta. Prietenii ajung să se simtă inconfortabil şi te vor îndepărta. Toate aceste lucruri sunt alegerile noastre. Dacă iei o atitudine sau faci un pas, fă pasul doar atunci când eşti pe deplin hotărât. Dacă îţi asumi acel pas, fă-l!

Al cincilea subiect este cel legat de abuz emoţional sau fizic. Oamenii nu s-au despărţit pentru că a existat violentă, ci s-au despărţit pentru jignirile zilnice. Acolo este un infern.

Al şaselea subiect este cel legat de atitudinea partenerului faţă de prieteni. În acest caz, nu îl bârfeşti pe partener că nu-l suportă pe alt tău. Chestiile asta când le vedem, mai bine nu le facem.

La un moment dat, chestia asta de a fi îngrădit, e o chestia de a te controla. Este o formă de manipulare. Cumva să nu-ţi deschizi mintea. Sunt parteneri care nu acceptă ca celălalt să aibă prieteni. E o manipulare grosolană. Orice experienţă ne aduce câte o lecţie. Orice lecţie ne aduce câte o informaţie nouă.", a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de pe Antena 3.

Împachetarea cu folie de aluminiu, MINUNE pentru sănătate. Lidia Fecioru: "Încercaţi două seri la rând şi nu o să vă vină să credeţi"



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel