Șase alimente bogate în proteine, eficiente în curele de slăbire. Care este rolul lor în dietă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Care sunt cele mai bune 6 alimente ce nu trebuie să lipsească dacă sunteți la cură de slăbire.

Proteinele sunt importante pentru buna funcționare a organismului, fiind esențiale în procesele prin care alimentele sunt transformate în energie și prin care oxigenul este transportat. Ele există în fiecare celulă din corpul uman și oferă multe beneficii, de la cel legat de crearea anticorpilor, care luptă cu infecțiile și bolile, la cea a enzimelor și la cea a hormonilor.

De altfel, proteinele ne ajută să ne simțim sătui pentru perioade mai lungi de timp și reduc hormonii foamei. Acesta este un alt aspect pentru care proteinele sunt eficiente în cazul în care vrem să pierdem în greutate. Mai mult, proteinele au un efect termic al alimentelor mai ridicat decât grăsimile și carbohidrații, ceea ce înseamnă că organismul va arde mai multe calorii atunci când sunt consumate. Pe lângă aceste lucruri, proteinele ajută și la dezvoltarea masei musculare.

Potrivit nutriționiștilor, există o serie de proteine care sunt foarte eficiente pentru atingerea greutății dorite, la fel cum există alte proteine care nu sunt indicate în cazul în care vrem să slăbim sau să ne menținem greutatea, notează EatThis.

Care sunt cele mai bune 6 proteine

Somonul. ”O dietă bogată în acizi grași omega-3 poate ajuta la promovarea sațietății în rândul anumitor populații, iar somonul este una dintre cele mai bune surse ale acestei grăsimi sănătoase.

Datele arată că includerea peștelui, cum ar fi somonul, ca parte a unei diete cu restricție energetică a dus la pierderea în greutate după 4 săptămâni față de o dietă similară fără fructe de mare, subliniind că adăugarea de fructe de mare la o dietă cu restricție energetică echilibrată din punct de vedere nutrițional poate stimula pierderea în greutate”, susține nutriționistului Lauren Manaker.

Pudra proteică din zer este o alegere sănătoasă pentru a vă îmbunătăți shake-ul zilnic. Aceasta poate stimula rapid senzația de sațietate, deoarece conține toți aminoacizii esențiali și este absorbită rapid în organism.

”Au fost efectuate numeroase studii cu proteina din zer și pierderea în greutate, majoritatea studiilor concluzionând că proteina din zer reduce grăsimea și crește masa musculară slabă.

De asemenea, s-a constatat că proteina din zer vă ajută să rămâneți sătul mai mult timp și reduce pofta de mâncare pe parcursul zilei”, susține nutriționistul Courtney D'Angelo.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel