Șapte cărți motivaționale care să te ajute să ai un 2023 așa cum ai visat

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Iată șapte titluri care promit să te inspire și să te motiveze în noul an. 

TOP 7 cărți de la Bookzone care să te ajute să ai un 2023 cum ai visat! 


1. MANIFEST - Roxie Nafousi


Scrisă de coach-ul de dezvoltare personală și „regina manifestării” Roxie Nafousi, această carte este un ghid esențial pentru oricine își dorește să-și acceseze puterea interioară și să-și creeze viața pe care a visat-o. 

Roxie Nafousi este recunoscută de către Forbes drept regina manifestării, este emotional health coach, autoare, instructor de yoga și are un podcast care inspiră mii de oameni. Misiunea ei este de a motiva oamenii să-și deblocheze potențialul, să își depășească limitele și să trăiască viața pe care au visat-o dintotdeauna.

În doar 7 pași simpli, explicați în detaliu, și cu exemple din viața personală a autoarei, poți înțelege cu adevărat arta materializării celor mai profunde dorințe și crearea echilibrului interior. 

Fie că vrei să atragi acea relație sănătoasă și partenerul ideal, să obții jobul perfect ori să-ți cumperi casa în care te-ai imaginat dintotdeauna, sau poate doar să înveți să te iubești pe tine și să nu te mai autosabotezi, cartea aceasta îți va arăta concret, pas cu pas, cum poți ajunge acolo, oricare ți-ar fi destinația. Care sunt cei 7 pași? Formarea unei viziune clară, eliminarea fricii și a îndoielii, armonizarea comportamentului, trecerea testelor Universului, îmbrățișarea recunoștinței, transformarea invidiei în inspirație, încrederea în Univers.  

 


2. Terapie 1 la 1 cu sinele tau -   Psiholog Dr. Raluca Anton

 

RALUCA ANTON este doctor în psihologie, psihoterapeut principal și terapeut relațional cu formare internațională. Raluca îi însoţeşte pe oameni în a construi o POVESTE cu sens despre ei înşişi. De peste 15 ani susţine sesiuni de psihoterapie individuală sau de cuplu, sesiuni de coaching şi traininguri pe diverse teme din psihologie. În procesul amplu de cunoaştere a propriei persoane. 
Totul începe cu povestea vieții tale.

 Terapie 1 la 1 cu sinele tău este o carte-călăuză, publicată la Bookzone, prin care psihologul dr. Raluca Anton te însoțește pas cu pas în spațiul propriei tale ființe. Tehnicile și exercițiile propuse în această carte sunt extrase din practica profesională îndelungată a autoarei și te ajută să descoperi și să integrezi părți ale sinelui tău într-o poveste coerentă, ce poate fi înțeleasă în mod rațional. Este o incursiune revelatoare prin care înveți să înțelegi trecutul pentru a putea trăi confortabil în prezent și, bineînțeles, pentru a-ți construi viitorul.

Abordare unică de a găsi răspunsuri la întrebări personale frecvente
Prin indicații simple și exacte ce fac parte din auto-terapie, autoarea creează cadrul pentru cititor de a găsi răspunsuri la întrebări ce macină frecvent mintea omului, precum cele de mai sus.

 

 

 

3. Cartea femeilor care merita mai mult -  Dr. Shefali Tsabary

 

Cartea femeilor care merită mai mult te invită să faci primii pași către o viață trăită deplin, în perfect acord cu sinele tău autentic, dincolo de teama de respingere sau de eșec, dincolo de tipare comportamentale moștenite de la o generație la alta și de prejudecăți.

Dr. Shefali își folosește experiența îndelungată ca psiholog, dar și experiența personală, pentru a te ghida pe calea dificilă a descoperirii și asumării adevăratei identități. Nu este un drum simplu, ci unul dureros, care presupune renunțarea treptată la măștile pe care femeile din toată lumea le poartă pentru a îndeplini fără resentimente sau reproșuri roluri impuse de societate.

Însă, parcurgând această cale, acceptând disconfortul, poți învăța să transformi durerea într-o putere care poate schimba vieți: a ta și a tuturor celor care te înconjoară.

Această carte te va învăța să observi modul în care familia, societatea și cultura în care te-ai născut ți-au modelat identitatea, înțelegi că toate măștile impuse de societate îți împiedică sinele autentic să se exprime și să se dezvolte, depășești teama de respingere, de conflict, de eșec pentru a-ți descoperi adevărata identitate, impui limite și să acorzi timp doar acelor activități, relații și oameni care contribuie la dezvoltarea ta, renunți la rolurile care nu ți se potrivesc și să devii creatoarea propriei vieți, le privești pe celelalte femei ca pe niște surori, nu ca pe niște concurente.

 

4. M-am vindecat cand mi-am imbratisat emotiile - Gabrielle Bernstein

O carte cu puteri terapeutice, în care vei găsi răspunsuri la „de ce-uri”: de ce te simți blocat, speriat, anxios, deprimat, sau singur. Și te va elibera de limitele invizibile ale subconștientului, întrucât te va ajuta să conștientizezi motivele din spatele emoțiilor, stărilor pe care le ai sau comportamentelor pe care nu le înțelegi, precum dependențele, răbufnirile sau reacțiile de luptă, fugă sau îngheț.

Scrisă dintr-o perspectivă personală, vei simți ca și cum una dintre prietenele tale îți povestește experiențele prin care a trecut. Cu atât mai mult când vorbim despre o prietenă psihoterapeut, care îmbină practic cunoștințele unui specialist în psihoterapie cu o persoană dragă care te înțelege perfect și știe cum să te îndrume. Vei descoperi astfel acele chei de identificare și de interpretare care te vor ajuta să te vindeci. Povestea ei poate fi și a ta. 

 


5. Noaptea in care am invins gandurile negre -  Daniel Howell

Scris de Daniel Howell într-un mod foarte personal și, pe alocuri, amuzant, acest ghid practic creat în colaborare cu un psiholog acreditat îți oferă instrumente eficiente care te vor ajuta să-ți înțelegi propria minte, astfel încât să poți prelua controlul asupra gândurilor tale și să începi să trăiești cu adevărat. Ai la dispoziție trei capitole, unul pentru fiecare etapă a călătoriei tale către sănătate:

Noaptea asta – Cum poți trece peste cele mai dificile momente și cum te poți fi pregătit pentru orice
Mâine – Cum poți face pași mici, dar cu un impact mare, spre un alt mod de a gândi și de a acționa
Zilele următoare – Cum poți continua să ai grijă de tine pe termen lung, învățând să trăiești, nu doar să supraviețuiești.

Vei râde și vei învăța, dar, cel mai important, vei înțelege că, indiferent cât de întunecată este o perioadă din viața ta, există întotdeauna speranță.

Povestirile lui Howell sunt ca o îmbrățișare caldă de la un prieten drag care înțelege că îmbunătățirea sănătății mintale este un maraton, nu un sprint. - Hypable

Această carte este pentru tine dacă: te simți copleșit de gânduri negre, ești cuprins de anxietate atunci când apare un obstacol în calea ta, fugi de sinele tău autentic, nu îți recunoști nevoile reale, ai o părere negativă despre propria persoană și simți că nu meriți să fii fericit, ți-ai pierdut bucuria de a trăi și încrederea în viitor.

Această carte te va învăța: să îți stăpânești emoțiile și să privești cu calm situațiile dificile, să te eliberezi de anxietate și de temerile care te împiedică să te bucuri de viață, să îmbunătățești acele aspecte ale vieții care au un impact important asupra sănătății mintale, să identifici tiparele negative de gândire și să le corectezi, să nu îți pierzi speranța, indiferent cât de întunecată pare noaptea care te cuprinde.

”Viața are provocările ei, dar de obicei ne putem ridica la înălțimea lor și, în funcție de toți parametrii pe care suntem capabili să-i stăpânim sau care ne scapă de sub control, ne păstrăm echilibrul când plutim pe valuri. Nenumărați factori din viață sunt în totalitate la îndemâna noastră și, cu ajutorul cărții de față, putem prelua controlul, schimbând felul în care ne simțim. Dacă avem greutăți, trebuie să știm cum să ne ridicăm moralul. Dacă ne merge de minune, trebuie să înțelegem de ce și să pricepem cum să ne continuăm drumul în aceeași stare.”


6. Elibereaza-te de relatiile toxice - Jackson Mackenzie


Persoanele toxice, lipsite de empatie și iubire, se joacă permanent cu inima și mintea ta, până când ajungi să crezi incredibilul și să accepți inacceptabilul.

Şi totuși, inima ta știe adevărul: ceva nu este în regulă, dragostea nu ar trebui să doară, nu ar trebui să-ți distrugă stima de sine, nu ar trebui să fie toxică. 

Eliberează-te de relațiile toxice este o carte scrisă din suflet, ce îți oferă instrumentele de care ai nevoie pentru a recunoaște partenerii abuzivi emoțional, dar și pentru a-ți vindeca rănile interioare dacă ai trecut deja printr-o relație dureroasă. Printre pagini, vei găsi o mulțime de informații despre narcisiștii și psihopații de lângă noi, despre măștile cuceritoare pe care aceștia le poartă pentru a te convinge că ți-ai găsit sufletul pereche. 
Explicațiile simple oferite de autor te vor ajuta să-și găsești calea în lumea tot mai complicată a relațiilor și să eviți capcanele întinse de persoanele toxice care îți manipulează sentimentele. Trebuie doar să alegi să te eliberezi de tot ceea ce te desparte de iubirea pe care o meriți și să înveți să îți asculți cu adevărat inima.


7. Cartea bogatiei interioare - Dr. Deepak Chopra


Închide ochii și imaginează-ți pentru o clipă... cum ar fi să ai totul?
Să ai absolut tot ce îți dorești – bani, iubire, sănătate, vacanțe de vis. Oare atunci ai fi un om fericit?

Deepak Chopra vine cu o alternativă la fericirea efemeră și la bogăția materială, care îți oferă o recompensă de câteva secunde și te condiționează să vrei mereu mai mult, și mai mult. Cartea bogăției interioare nu este o carte tipică de dezvoltare personală și nici una care să-ți ofere minuni peste noapte. Dimpotrivă, este o carte care revelează prosperitatea în toate formele ei – acel gen de bogăție care dă sens și valoare vieții tale. O bogăție ce izvorăște din interior și se materializează în exterior, cu puterea gândului și a intenției.

Este o carte care pune accentul pe spirit, pe ceea ce ești, nu pe ceea ce deții. Conform credințelor orientale, fericirea sublimă și împlinirea personală pornesc din interior, nu sunt un rezultat al lumii înconjurătoare. Iar autorul își conturează întreaga lucrare în jurul procesului de introspecție, de meditație, de aliniere trup-minte-suflet, astfel încât să descoperi cu fascinație că în adâncul ființei tale există resurse infinite, un potențial ce așteaptă să fie exploatat și o putere incredibilă de a-ți îndeplini cele mai profunde dorințe.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Carte


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel