Salată de vinete și tochitură de dietă. Mihaela Bilic te învață să mănânci preparate tradiționale fără să te îngrași

Data publicării:

Mihaela Bilic a dezvăluit cum te poți bucura de mâncarea românească, dacă te afli la dietă.

Există extrem de multe preparate tradiționale românești la care pur și simplu extrem de multe persoane nu pot renunța, indiferent de impactul negativ pe care aceste produse îl au asupra siluetei. Partea cea mai bună este că ne putem bucura din când în când de ele, spune Mihaela Bilic, care recomandă chiar și câteva trucuri prin care mai putem scădea caloriile și grăsimile anumitor preparate, precum ar fi salata de vine sau de boeuf, adorate de majoritatea oamenilor. 

„Ce numim noi salată de vinete, astea două preparate, salata de vinete, salata de boeuf și mai e salata de icre, pe care românii le înțeleg, dar ele ar primi avertizare în străinătate. Au foarte multă grăsime, avem multă maioneză. Și foarte mult ulei, avem impresia că dacă se albește, este mai gustoasă. Vânăta absoarbe uleiul ca un burete. O lingură de ulei înseamnă 100 de calorii. Punem un gălbenuș de ou și câteva linguri de ulei și ea devine extrem de albă și pufoasă, fără mult ulei. Salata de vinete nu se mănâncă cu castronul.”, a dezvăluit Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea de pe Pro TV.  

VEZI și: Obiceiul alimentar care te îmbătrânește. Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Este dușmanul tinereții și al pielii”

Ciorba, perfectă pentru orice dietă

Există și un preparat îndrăgit de toți românii, care pate fi consumat în orice moment din zi, dar chiar și într-o cantitate destul de mare. Este vorba despre ciorbă, dezvăluie medicul nutriționist, care spune că într-un procent de 80% vom avea în farfurie doar apă. De asemenea, dacă preparatul conține prea multă grăsime, o putem îndepărta foarte ușor, pentru că aceasta se ridică la suprafață, mai spune Mihaela Bilic. 

„La fel salata de boeuf. Nu o înecăm în maioneză, să fie mai împrăștiată. Nu se mănâncă cu castronul niciuna! Avem ciorba, indiferent că e cu smântână sau cu burtă, 80% apă are ciorba și e principală în cura de slăbire. Puteți mânca 2-3 polonice de ciorbă, e foarte bună de dietă. Ingredientul solid e foarte puțin, indiferent ce fel de ciorbă e, deci e indicat în cura de slăbire. Și dacă are afumătură, ciorba e solidă, grăsimea o poți aduna de la suprafață”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea de pe Pro TV. 

VEZI și: Riscurile la care te supui dacă mănânci fructe pe stomacul gol. Carmen Brumă: „Acestea ar fi principalele dezavantaje”

Cum prepari tochitură dietetică

Cât despre tochitură, chiar dacă pare că aceasta poate avea un impact uriaș asupra oricărei diete, Mihaela Bilic spune că există totuși un truc prin care mai putem îndepărta câteva dintre grăsimile sale.

„Tochitura cu mămăliguță putem să o facem să nu fie bombă calorică, pentru că prin încălzire, prin prăjire, grăsimea iese din carne. Ideea e să nu mai punem suplimentar ulei. Mămăliga e aici ca și pâinea. Nu punem uleiul care rămâne în cratiță, acesta e secretul.  Pentru gătit, românul folosește uleiul de floarea soarelui. Cartofii prăjiți corect sunt cei crocanți la exterior și cei moi la interior, îi punem în baia de ulei bine încins, astfel încât ei să nu absoarbă uleiul la interior. Orice lucru e bun, cu condiția să nu fie mult și des.”, a continuat medicul nutriționist. 

VEZI și: Metoda de depozitare care strică brânza. Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Determină apariția unui mucegai alb”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel