Obiceiul alimentar care te îmbătrânește. Mihaela Bilic, semnal de alarmă: „Este dușmanul tinereții și al pielii”

Data publicării:

Mihaela Bilic a vorbit despre obiceiul alimentar considerat a fi nociv pentru sănătate. 

Mihaela Bilic a dezvălui secretul tinereții, dar și al pielii netede, ferme și strălucitoare pentru o lungă perioadă de timp, odată cu înaintarea în vârstă. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că zahărul este extrem de dăunător pentru sănătate, iar tot de el depinde și modul în care trecerea anilor își fac simțită prezența asupra aspectului nostru fizic. Așadar, pentru cine își dorește o viață mai longevivă, celebrul doctor nutriționist recomandă să folosească zahărul drept un condiment, adică doar pentru a oferi gust unui preparat, presărat în cantități reduse. 

„E unul singur și este dușmanul tinereții și al pielii, anume zahărul. După soare, apropo de fetele cărora le place să fie bronzate, da, soarele distruge grav pielea, zahărul este acest agent de ruginire din interior.

Zahărul crește stresul oxidativ la nivelul celulelor, iar atunci când este prezent în sistem ruginim, toate procesele de îmbătrânire se accentuează.

Sfatul meu este să îl scoateți din alimentație și să îl consumați precum sarea, presărat, ca un condiment. Altfel, în prezența zahărului, indiferent ce mâncăm, tot rău va fi! Culmea, cu cât viața are mai puțin zahăr, cu atât e mai multă tinerețe și pielea beneficiază de lipsa lui!”, a declarat Mihaela Bilic potrivit ego.

Citește și: Riscurile la care te supui dacă mănânci fructe pe stomacul gol. Carmen Brumă: „Acestea ar fi principalele dezavantaje”

Suplimentul care nu trebuie să lipsească din alimentație

Pentru ca organismul nostru să funcționeze cât mai optim și corespunzător, este nevoie nu doar să-i scoatem din alimentație produsele dăunătoare, ci și să-i oferim suplimentele necesare de care are nevoie zilnic. Așadar, Mihaela Bilic spune că suplimentele minune pe care nu trebuie să le uităm sunt Omega 3 și vitamina C, care au un rol bine stabilit în organismul nostru. Dacă pe primul îl putem lua din mâncare, mai exact din pește, pe cel de-al doilea, specialista spune că îl putem procura ceva mai greu, în cantitățile de care avem nevoie. 

„Aș da unul și eficient, anume grăsimile Omega 3. Niciodată nu avem destul Omega 3 în organism ca să neutralizăm toate procesele pro-inflamatorii. Atunci, dacă nu mâncăm măcar de 2 ori pe săptămână pește, măcar o facem prin suplimente, având nevoie de Omega 3 din belșug.

Dacă tot am vorbit de suplimente, vreau să o laud pe vitamina C, care este cea mai puternică substanță antioxidantă. Când zic antioxidant, acest lucru înseamnă anti-îmbătrânire.

Din păcate, nu putem să o luăm din alimente, căci ne trebuie foarte multă. La capitolul vitamina C, ar fi bine să luăm supliment, chiar până la un gram pe zi, ca să neutralizeze toată oxidarea și produșii toxici cu care organismul nostru intră în contact. Deci, Omega 3 și vitamina C și o să fie bine! Și fără zahăr, îmi pare rău, e o veste tristă, dar, culmea, are efect!”, a continuat ea, pentru sursa citată.

VEZI și: Cele mai bune alimente care ajută la arderea grăsimilor. Pot avea un impact semnificativ în dieta ta

Obiceiul care ne distruge silueta

Există și un obicei destul de dăunător pentru siluetă, spune Mihaela Bilic, pe care îl au, preponderent, doar românii. Este vorba despre cunoscutul ronțăit între mese, la care foarte multe persoane nu pot renunța, din diferite motive, precum ar fi plictiseala sau chiar și stresul.

„Ronțăim între mese! Asta este categoric! În alte părți, până la ora 7, când se deschide restaurantul, nu mănâncă nimeni! Noi mâncăm și la 2, și la 3, și la 4, și la 7! Ronțăitul între mese este cel mai rău obicei și ar trebui să îl eliminăm. 3 mese pe zi și atât!”, a mai spus Miahela Bilic pentru sursa citată.

Citește și: Gustare de sezon DIETETICĂ. Bilic, despre alimentul „vedetă” în această toamnă: „Profitați”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel