Rolul colindelor de Crăciun. Părintele Vasile Ioana: „Este un simbol al bunei primiri” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Părintele Vasile Ioana a dezvăluit motivul pentru care ascultăm colinde în prag de sărbători.

Extrem de multe persoane ascultă de Crăciun colinde, care răsună în toate casele încă din prima zi a lunii decembrie. Cu toate acestea, nu toată lumea știe semnificația acestora sau semnificația colindătorilor care calcă pragurile gospodăriilor în seara de Ajun, adică pe 24 decembrie. Invitat în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola, DC News și DC Medical, Părintele Vasile Ioana ne-a vorbit despre semnificația pe care o au aceste colinde și despre bucuria pe care ele o aduc în toate casele de Crăciun.

„Noi, acum, am făcut curățenie în peștera noastră, în sufletul nostru, ne-am spovedit, am ținut puțin post, ne-am purificat și L-am ajutat, L-am invitat pe El să vină și în sufletul nostru. De aceea, colindătorii vin dinafară și anunță venirea și tu deschizi ușa și le oferi un măr, un covrig. Este un simbol al bunei primiri al acestei vești. Ei, colindătorii, reprezintă îngerii.”, a declarat Părintele Vasile Ioana, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola, DC News și DC Medical.

Citește și: Ce tradiție respectă actorul George Ivașcu în fiecare an de sărbători: „Fac asta indiferent unde petrec” / EXCLUSIV

Părintele Vasile Ioana, amintiri din copilărie din perioada Crăciunului

Astfel, Părintele și-a adus aminte de propria copilărie, când mergea alături de alți prieteni la colindat, încă din zorii zilei. Acesta povestește cu nostalgie cum tradițiile de pe vremea aceea erau respectate cu sfințenie și cum nu se „vânau” banii sau alte avantaje materiale, ci toată bucuria era legată de vestirea Nașterii lui Iisus.

„Îmi aduc aminte când eram copil, îmi aduc și acum aminte cu emoție, la 4 dimineața, ne adunam câte 4-5 copii, ne luam trăistuța și plecam la colindat. Nu o făceam pentru bani, era bucuria să vestim oamenilor nașterea, că s-a Născut Mesia. Ei au fost anunțați în miez de noapte și când se crăpa de ziuă, vin colindătorii să anunțe că s-a născut Mesia, Salvatorul, veniți să-l vedeți, să vă uniți cu el.”, a continuat acesta.

VEZI și: Chef Joseph Hadad, rețetă de pulpă de vită, pentru masa de Revelion. Modul de preparare inedit, pentru un rezultat spectaculos

„El s-a născut și ne oferă soluții la toate problemele noastre”

Așadar, rolul colindătorilor de Crăciun este acela de a vesti tuturor nașterea lui Iisus, încheie Părintele Vasile Ioana. Tocmai din acest motiv, trebuie să-i primim în case pe cei care vin cu bucurie să dea vestea cea mare, cea a nașterii Mântuitorului.

„Deci noi, slujitorii lui Dumnezeu, venim și vă spunem că a venit Cel care este soluția tuturor problemelor noastre. El s-a născut și ne oferă soluții la toate problemele noastre, la toată depărtarea noastră de El, El ne cheamă, ne iartă, ne iubește, ne liniștește, numai să-L vrem pe El. Dacă Îl vrem, ascultăm vestea că El vine și Îl luăm prin Împărtășire.”, mai spune preotul.

Citește și: Mirela Vaida, rețetă inedită de cozonac moldovenesc pentru Crăciun: „Îmi place să fie cu multă umplutură și aromat, e cozonacul din copilăria mea”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel