Mirela Vaida, rețetă inedită de cozonac moldovenesc pentru Crăciun: „Îmi place să fie cu multă umplutură și aromat, e cozonacul din copilăria mea”

Data publicării:
EXCLUSIV

Mirela Vaida a dezvăluit propria sa rețetă de cozonac, pe care obișnuiește să o facă anual de sărbători.

Mirela Vaida este o gospodină iscusită, care, indiferent de ce program încărcat ar avea, își găsește întotdeauna timp pentru a le pune celor dragi pe masă cele mai bune delicatese. Această teorie este cu atât mai valabile de sărbători, când prezentatoarea de la Acces Direct obișnuiește să pregătească fel de fel de bunătăți specifice zonei sale natale. Așadar, pentru gospodinele care vor să prepare pentru masa de Crăciun cel mai bun cozonac moldovenesc, am făcut rost de rețeta specială a Mirelei Vaida, pe care aceasta ne-a împărtășit-o într-un interviu exclusiv.

Te-ar putea interesa și: Andreea Esca, rețetă specială de tartă cu mere și caramel. Modul de preparare inedit al prezentatoarei de la Pro TV

Ingrediente pentru aluat:

- 2 kg de făină albă
- sare
- zahăr
- drojdie umedă sau uscată
- unt gras
- smântână grasă
- coaja unei lămâie
- 7-8 ouă
- esențe 
- apă minerală

 

Ingrediente umplutură:
- rahat
- miez de nucă
-zahăr
- cacao
- lapte
- esențe
- ouă

VEZI și: Cu ce traume a rămas Mirela Vaida, după ce a fost atacată, în direct, cu un bolovan. Agresoarea dezbrăcată continuă să o bântuie: „Nu putem să trăim așa!”

Cum se prepară cozonacul Mirelei Vaida

Această rețetă de cozonac a fost transmisă din generație în generație, astfel încât Mirela Vaida mărturisește că o știe de la mama sa, care i-a oferit și cele mai utile trucuri, care să o ajută să se bucure de cel mai bun rezultat final. Astfel, cât aluatul stă la dospit, vedeta spune că trebuie să te apuci de prepararea cremei, care trebuie să fie într-o cantitate destul de mare, astfel încât cozonacul să iasă cât mai plin și mai apetisant. Vedeta mai spune că acesta trebuie să fie și foarte aromat, dulce, exact așa cum arăta în copilăria sa, când cea care i-a dat viață îl gătea întotdeauna de sărbători.

„E rețeta mamei mele. E cu foarte multe ouă. Se frământă toate ingredientele pentru aluat, pe care îl lăsăm la dospit destul de mult, cam două ore, la căldură,  și apoi ne apucăm de făcut umplutura, care se face cu albușurile de la ouă, care se bat cu mixerul. Se adaugă miezul de nucă, cacao și zahăr. Se lipește pe toată foaia de aluat și se întinde foarte bine pe foaia mare de cozonac, peste ea se adaugă bucățele mici de nucă măcinată și printre ele se mai presară și câteva cubulețe mici de rahat, de toate aromele, verde, galben, roșu.”, a declarat Mirela Vaida, în exclusivitate pentru Spectacola. 

 

„Eu îl fac cu de toate, îmi place să fie cozonacul gros, cu textură groasă, cu multă umplutură, cu mult rahat. Îmi place să fie felia galbenă, mare, mirosind a dulce, a vanilie, a scorțișoară, plus lămâia și portocala rasă prin ea... acesta e cozonacul din copilăria mea și așa vreau să-mi iasă. De cele mai multe ori, îmi iese. Peste aluat se face cruce, se spune Tatăl Nostru, cum fac gospodinele. Este un adevărat ritual.”, a continuat aceasta.

Te-ar putea interesa și: Chef Joseph Hadad, rețetă de pulpă de vită, pentru masa de Revelion. Modul de preparare inedit, pentru un rezultat spectaculos



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel