Chef Joseph Hadad, rețetă de pulpă de vită, pentru masa de Revelion. Modul de preparare inedit, pentru un rezultat spectaculos

Data publicării:

Chef Joseph Hadad le-a propus fanilor săi o nouă rețetă ideală pentru masa de sărbători.

Chef Joseph Hadad vine cu un nou preparat, perfect de pus pe masa de Crăciun sau chiar pe cea de Revelion. Este vorba despre un fel principal, pregătit, după cum și-a obișnuit fanii până acum, în modul său caracteristic. Astfel, dacă și tu ești în căutarea unei idei prin care să-ți surprinzi toți invitații la masa festivă, ar trebui să încerci pulpa de vită sau ceafa la cuptor după modul de preparare special al bucătarului chef. Este nevoie de puțin mai mult timp de petrecut în bucătărie, întrucât friptura trebuie să fie pregătită prima dată pe aragaz, iar ulterior băgată la cuptor.

Ingrediente:
- 1,3 kg pulpă de vită (sau ceafă)
- 3 cepe albe
- 1 1/2 lingură muștar 
- 1 lingură boabe de piper
- 2 batoane scorțișoară
- 3 morcovi
- 4 gulii
- 2 rădăcini de țelină
- 10 căței usturoi
- 4-5 crenguțe rozmarin
- 4-5 frunze dafin
- 3 linguri pastă de roșii
- 3 linguri concentrație de rodie (sau sirop de arțar ori curmale)
- 500 ml vin roșu
- 7-8 linguri ulei de măsline
- 1 lingură sare
- Sare și piper după gust (asezonat carnea)

Citește și: Cum alegi vinul potrivit pentru mâncare. Chef Joseph Hadad: „Nu orice variantă merge. Gustul său poate afecta preparatul”

Mod de preparare

Preparatul propus de chef Joseph Hadad este ideal de pus pe masa de sărbătoare și rezultatul final este unul pur și simplu spectaculos. Așadar, prima dată, se condimentează extrem de bine tipul de carne pentru care ai optat, astfel încât să fie cât mai aromată și gustoasă. Mai apoi, Joseph Hadad spune că trebuie să o introduci într-o oală, unde să se rumenească perfect pe ambele părți. După acest pas, ea trebuie să fiarbă aproximativ o oră, alături de alte ingrediente propuse de bucătar, iar abia apoi este introdusă în cuptor.

1. Împănați carnea: înțepați cu un cuțit carnea, iar apoi împingeți cățelul de usturoi în gaura făcută (pe o singură parte)
2. Asezonați carnea pe ambele părți cu sare și piper, apoi ungeți peste tot uniform cu muștar.
3. Încingeți uleiul într-o oală de fontă. Între timp tăiați ceapa și țelina în patru, iar morcovii bucăți mai mari.


4. Prăjiți apoi carnea pe o parte până când prinde o culoare maro și formează o crustă,întoarceți și adăugați rozmarinul, frunzele de dafin, boabele de piper și batoanele de scorțișoară. Continuați să prăjiți carnea pe toate părțile până când obțineți aceeași culoare și crustă peste tot.
5. Scoateți carnea pe o farfurie și puneți legumele în oală. Gătiți pentru 7-8 minute apoi adăugați pasta de roșii și mai gătiți 2-3 minute. Turnați vinul, concentrația de rodie și fierbeți 5-6 minute.
6. Puneți carnea în mijloc, să ajungă la fundul oalei, turnați apă până sus, presărați 1 lingură de sare, acoperiți cu un capac și gătiți pentru 1 oră de când începe să clocotească.


7. Între timp preîncălziți cuptorul la 190C. După ce a a trecut o oră, puneți oala în cuptor pentru 1 oră și 15 minute.
8. Adăugați guliile întregi și curățate de coajă, acoperiți și mai lăsați încă 45 de minute la cuptor. Scoateți carnea într-un recipient și strecurați sosul.
9. Serviți carnea împreună cu legumele pe un platou, sosul strecurat lângă și serviți cu garnitură de piure (cine preferă poate să adauge și niște ceapă călită). Poftă bună!

VEZI și: Chef Joseph Hadad, cozonac atipic pentru Crăciun, cu ciocolată. Modul de preparare inedit al bucătarului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel