Riscul la care te supui când faci prea mult cardio: „Nu recomand alergatul”. Cheia succesului pentru o siluetă perfectă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: freepik.com

Gabriela Iacob ne-a dezvăluit cât de importante sunt antrenamentele de tip cardio într-o dietă. 

Extrem de mult persoane își doresc să slăbească, însă nu au timp să ajungă în sala de fitness. Într-o lume în care suntem mereu pe fugă și ne dorim să facem extrem de multe lucruri în același timp, unii dintre nou nu își mai găsesc și energia necesară și pentru sport, deși este considerat a fi esențial în dietă. În acest sens, Gabriela Iacob, instructor de fitness, spune că se poate slăbi și fără efort fizic, însă trebuie să te aștepți ca acest proces să fie ceva mai greu.

„Dacă ești pe deficit caloric, poți să slăbești și fără sală. Automat că arăți mult mai bine dacă combini dieta cu sportul, dar dacă e o persoană care nu are timp, se poate slăbi și cu dieta, mai greu, dar de poate. Cea mai bună cheie a succesului când vrei să slăbești este să fii pe deficit caloric, apoi să ai antrenamente intense, să nu fugi de greutăți, sunt multe fete care fug, în ideea de a nu se transforma în bărbați, dar nu există asta, acolo e cu totul altceva, cu greutăți vei avea un corp mult mai armonios, dar și cardio.”, a declarat Gabriela Iacob, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe, difuzată la Spectacola, DC News și DC Medical.

Citește și: Cum arată meniul unei Miss Bikini și cât de restrictiv este acesta. Gabriela Iacob: „Am avut momente în care efectiv plângeam de foame”

Cât de important este antrenamentul tip cardio într-o dietă 

Mai mult, chiar dacă există foarte multe mituri despre antrenamentele cardio, unele voci susținând faptul că nu poți slăbi, în lipsa lor, Gabriela Iacob ne spune că acest lucru nu este adevărat. Ba mai mult, alergatul chiar nu este recomandat de către specialista care spune că el ne poate afecta articulațiile, pe termen lung.

„Poți slăbi fără cardio. Nici nu recomand alergatul. Poți face un mers pe bandă înclinat sau să mergi pe scară, ușor, ușor îți va crește rezistența. Niciodată alergat, pentru că pui presiune foarte mare pe genunchi, chiar dacă nu ai o greutate mare și cel mai bine este să-ți protejezi articulațiile. Dacă nu-ți place să faci cardio, creează-ți deficitul caloric în alimentație, fă antrenamente cu greutăți să vei avea rezultate, vei slăbi. Ajută orice tip de activitate, chiar și un mers simplu.”, ne-a mai spus aceasta.

Citește și: Beneficiile uimitoare ale laptelui pentru organism. Mihaela Bilic: „O formulă miraculoasă. Eu nu beau apă, beau lapte”

„Se pot obține rezultate în timp scurt”

Așadar, dacă îți dorești să obții rezultate într-un timp relativ scurt, totul este posibil, însă trebuie fii foarte strict, când vine vorba de mâncare și indicat ar fi să nu uiți să treci și prin sala de fitness.

„Se pot obține rezultate în timp scurt, mai greu, dar dacă ești strict, te duci la sală des, nu doar o dată pe săptămână, minim ar fi undeva la 3 ori, dar antrenamentele trebuie să fie intense, să te simți extenuat. După sală poți mânca un shake de proteină, pentru că are o absorbție rapidă și cu niște rondele de orez expandat, poți pune și niște gem peste, asta e cea mai bună opțiune de după sală, proteină și carbohidrați, iar asta ar trebui să mănânci și înainte de antrenament. Mesele din jurul antrenamentului sunt cele mai importante.”, a dezvăluit Gabriela Iacob.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel