Rețete. 3 idei inedite de mic dejun pentru un stil de viață sănătos. Îți pot asigura longevitatea

Data actualizării: | Data publicării:
Foto Unsplash/ Vicky Ng
Descriere foto: Foto Unsplash/ Vicky Ng

Cheia pentru a trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă ar putea fi ceea ce se află în farfuria ta la micul dejun.

Poate că longevitatea are legătură cu numeroasele beneficii pe care le aduce începerea zilei cu un mic dejun, cum ar fi un IMC mai mic și performanțe mai bune la sarcinile cognitive, conform Rush University.


Dar nu toate alimentele de la micul dejun vă vor optimiza sănătatea la bătrânețe (cereale zaharoase, șuncă și cârnați).


Dacă vrei să adaugi mai multe lumânări la tortul tău aniversar, încearcă aceste 3 rețete de mic dejun bine echilibrate, pline de nutrienți antiinflamatori și antioxidanți care promovează îmbătrânirea sănătoasă.


Pâine prăjită cu somon afumat și avocado


Dacă vrei să rămâi ageră pe măsură ce îmbătrânești, începe-ți ziua cu această pâine prăjită cu avocado și somon afumat. Somonul este bogat în omega-3, care ajută la protejarea sănătății creierului, spune Jen Bruning, RDN, un dietetician cu expertiză în nutriția pentru adulții în vârstă și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică.


De fapt, un mic studiu publicat în numărul din noiembrie 2014 al revistei Cerebral Cortex a constatat că administrarea de acizi grași polinesaturați omega-3 sub formă de ulei de pește ar putea îmbunătăți performanța cognitivă și structura creierului la adulții în vârstă.


Parfait de zmeură și iaurt grecesc


Cu trei ingrediente simple - zmeură, extract de vanilie și iaurt grecesc - acest parfait simplu este o soluție solidă pentru diminețile aglomerate.


Și este plin de vitamina B12 vcare promovează sângele sănătos și celulele nervoase și ajută la prevenirea anumitor tipuri de anemie, potrivit National Institutes of Health.


Consumul unei cantități mari de alimente bogate în vitamina B12 este fundamental mai ales pentru persoanele în vârstă care sunt expuse riscului de deficiență de B12, deoarece absorbția acestui nutrient încetinește în mod natural pe măsură ce îmbătrânim, spune Bruning.


Bruschete cu ricotta și rodie


Această variantă dulce - cu rodii bogate în antioxidanți și ricotta cremoasă - este suficient de consistentă pentru o masă de dimineață.
Ricotta este bogată în calciu: O jumătate de ceașcă conține 26 la sută din valoarea zilnică necesară (DV). Calciul este un electrolit care este esențial pentru oase sănătoase și pentru buna funcționare a mușchilor și a vaselor de sânge, spune Bruning.


"Absorbția calciului scade, de asemenea, în mod natural, odată cu vârsta, astfel încât obținerea mai multor porții de alimente care conțin calciu în fiecare zi este o idee bună pentru adulții în vârstă", adaugă ea.

 

Citește și: Mitul celor 10.000 de pași pentru sănătate, doborât de un STUDIU. Adulții de vârstă mijlocie au nevoie de mai puțini



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel