Mitul celor 10.000 de pași pentru sănătate, doborât de un STUDIU. Adulții de vârstă mijlocie au nevoie de mai puțini

Data publicării:
Foto Unsplash/ Bruno Nascimento
Descriere foto: Foto Unsplash/ Bruno Nascimento

Un nou studiu arată că adulții de vârstă mijlocie nu trebuie să se chinuie în fiecare zi să atingă ținta celor 10.000 de pași. Această țintă e de fapt o campanie de marketing de acum zeci de ani, care s-a transformat în mit popular! Adulții au nevoie de fapt de mai puțini pași:  

7.000 de pași pe zi sunt suficienți pentru a reduce riscul de deces prematur din toate cauzele al persoanelor de vârstă mijlocie cu între 50% până la 70%, comparativ cu cel al altor persoane de vârstă mijlocie care fac mai puțini pași zilnici, arată studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Amherst din Massachusetts, SUA. 

Dar făcutul a mai mult de 10.000 de pași pe zi - sau mersul mai repede - nu a redus în mai tare riscul, notează autorul principal Amanda Paluch, epidemiolog de activitate fizică la Universitatea Amherst.

Studiul, publicat în JAMA Network Open (link direct studiu), evidențiază eforturile specialiștilor de a stabili orientări bazate pe dovezi pentru o activitate fizică simplă, accesibilă, care aduce beneficii sănătății și longevității, precum mersul pe jos. 

Cei 10.000 de pași de fapt sunt marketing!


Cei 10.000 de pași pe zi, de care se tot vorbește, nu reprezintă o recomandare stabilită științific, ci a apărut ca parte a unei campanii de marketing vechi de zeci de ani pentru un pedometru japonez, spune Amanda Paluch, profesor asistent de kinesiologie la Școala de Sănătate Publică și Științe ale Sănătății.

 

Citește continuarea pe DCMedical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel