Regele Charles, într-o formă exemplară. Care este dieta monarhului

Data publicării:
Regele Charles și regina Consoartă Camilla, foto Instagram/ The Royal family
Descriere foto: Regele Charles și regina Consoartă Camilla, foto Instagram/ The Royal family

Regele Charles are o dietă surprinzătoare pentru mulți. Aceasta poate fi urmată de oricine.

La vârsta de 74 de ani, regele Charles al Regatului Unit continuă să impresioneze prin vitalitatea și energia sa remarcabile. Se poate argumenta că unul dintre secretele sale este alimentația sănătoasă și echilibrată, pe care o urmează cu atenție și pasiune. Iată câteva dintre alimentele pe care monarhul le adoră și care contribuie la forma sa extraordinară, conform Ego.ro.

Brânză și ouă fierte.

Regele Charles al III-lea este un mare iubitor de brânzeturi, făcând parte din Asociația Producătorilor de Brânzeturi din Anglia și promovează producătorii locali de brânzeturi. Astfel, nu este de mirare că unul dintre felurile sale preferate sunt ouăle coapte cu brânză, o tartă gustoasă cu ou și brânză.

Legume și fructe

În 1986, prințul de Wales, atunci, a anunțat conversia fermei sale din Highgrove la agricultura ecologică. Fostul bucătar al Casei Regale, Darren McGrady, a confirmat că Charles este pasionat de fructele și legumele organice.

„Întotdeauna a iubit agricultura ecologică, înainte ca aceasta să devină populară. Îi plac ciupercile sălbatice și întotdeauna, când vine cu bucătarii săi la Balmoral, le arată unde sunt cele mai bune ciuperci”, a spus el. McGrady a mai dezvăluit că printre mâncărurile preferate ale monarhului se numără risotto de miel cu ciuperci, conform Ego.

Bunica maternă a fumat până la 101 ani

 De asemenea, moștenirea genetică a longevității predecesorilor regelui Charles al III-lea nu poate fi eludată. Mama sa, Regina Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 96 de ani, iar tatăl său la 99 de ani. Bunica sa maternă a trăit și ea până la 101 ani. Aceasta din urmă, conform celor scrise la acea vreme, nu și-a pierdut niciodată obiceiul prost de a fuma și a băut în fiecare zi un gin tonic, un pahar de vin la prânz și un Martini, înainte de cină.

Un stil de viață sănătos și activ: Cu siguranță, o dietă echilibrată nu este singurul secret al formei extraordinare a regelui Charles. Alături de alegerile alimentare inteligente, monarhul pune accent și pe un stil de viață activ. Apropiații săi declară că îi place să petreacă timp în aer liber, să practice drumeții și să se ocupe de grădină.

Regele Charles al III-lea, prima vizită a unui monarh în România

În cadrul vizitei de la Palatul Cotroceni, Regele Charles al III-lea a mărturisit că "întotdeauna" s-a simţit "acasă" în România, pe care a numit-o, în limba română, "ţară de glorii, ţară de dor", citând din poezia lui Mihai Eminescu, "Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie", în urmă cu doar două luni.

„Nu pot descrie plăcerea pe care o am vizitând încă o dată România" şi-a început discursul regele Marii Britanii şi a amintit că prima sa vizită "în această ţară remarcabilă" a avut loc acum un sfert de secol.

"Când am venit aici şi chiar dinainte, am simţit o legătură profundă cu România", a punctat monarhul, amintind de legăturile familiei sale cu familia regală română.

"Tatăl meu a fost vărul Regelui Mihai şi aveau amintiri din copilăria comună petrecută aici. Aşadar, pot să spun că întotdeauna m-am simţit acasă în România. În toţi aceşti ani am avut bucuria de a putea călători prin toată ţara şi am întâlnit români din toate domeniile. Am avut astfel posibilitatea de a fi martor, la prima mână, al dezvoltării extraordinare care a avut loc, care este, trebuie să spun, o mărturie a energiei, inovativităţii şi rezistenţei dumneavoastră", a spus Regele Marii Britanii.

Mai mult, el a arătat că a fost inspirat de cei pe care i-a întâlnit şi a amintit de eforturile voluntarilor din organizaţii non-guvernamentale.

"România şi-a păstrat pădurile, peisajele rurale şi modele de agricultură sustenabilă. În continuare, aici sunt numeroase specii care au dispărut în alte zone din Europa şi din lume, cu atât mai preţioasă devine deci această ţară, dar mai ales îi preţuiesc pe prietenii mei români de aici. Sunt foarte recunoscător pentru numeroşii oameni, care sunt şi aici în sală, care m-au sprijinit şi în proiecte, care fac bine pentru comunităţile din toată ţara", a adăugat suveranul britanic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel