Recunoașteți personajul? Este unul dintre cei mai apreciați artiști români

Data publicării:

Adolescentul din imagine este acum unul dintre cei mai apreciați artiști din România, trupa sa câștigând o serie de premii muzicale, ceea ce le-a adus membrilor grupului  titulatura de “regii muzicii dance”.

Tânărul din imagine s-a născut pe 4 mai 1976, în Năvodari, Județul Constanța. Acesta a studiat timp de trei ani chitara clasică și timp de doi ani, pian.

A debutat în muzică în anul 1993, la vârsta de 17 ani, cu melodia ,,Cifre”, până în acel moment, artistul obișnuia să cânte piese folk și să imite frizura și dansul lui Michael Jackson. Tot în anul 1993, acesta și-a încercat norocul la Festivalul de Muzică Ușoară ,,Mamaia”, ca un an mai târziu acesta să scoată primul său album, ,,Realitate”.

Este cunoscut din postura de cântăreț și compozitor român, însă puțini știu că acesta este și producător muzical, de numele său legându-se succesul trupelor Animal X și Candy - a compus hit după hit pentru cei mai cunoscuți artiști români. 

În anul 1997, artistul a lansat albumul său solo, ,,Dragoste Reală”, ce a primit Discul de Aur pentru vânzări. Piesa ce dă numele albumului a rezistat timp de  6 luni în Top Raks Music.

În 1997 a format una dintre cele mai de succes trupe românești

În 1997, îi abordează pe Viorel Șipoș și Mihai Budeanu în vederea formării unei noi formații: 3rei Sud Est, iar la nici măcar o lună de la lansare, grupul ajunge în topurile musicale cu primul lor single, ,,Ai plecat”.

 

Probabil ați recunoscut deja cine este tânărul din imagine, și dacă nu ați făcut-o voi, vă spunem noi: Laurențiu Duță. 

 


După o carieră 11 ani, fiind principalul compozitor al celor 12 albume ca membru al trupei 3rei Sud Est, în decembrie 2008, Laurențiu s-a hotărât să se lanseze ca artist solo, după care în 2014 reface trupa 3rei Sud Est împreună cu Viorel Sipoș și Mihai Budeanu jurând că nu se vor mai despărți niciodată, o vor face însă și ca soliști dar separat pentru că trupa va rămâne. 

La Romanian Music Awards 2012 a fost nominalizat la categoria „Best Song”, alături de Andreea Bănică, pentru piesa „Shining Heart”.

VEZI ȘI: Laurențiu Duță, poveste de dragoste ca în filme. Și-a cunoscut soția în școala generală: „Destin. Cea mai frumoasă fată din Năvodari”

 

Laurențiu Duță, „pantofi găuriți și șosete pline de pământ”. Mărturisiri cutremurătoare despre începutul carierei

 Laurențiu Duță a fost invitat în emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D, unde a vorbit despre greutățile întâmpinate.

Deși presa a speculat că proiectul 3 Sud Est i-ar fi adus ceva milioane în cont, artistul mărturisește că a plecat de jos și că primele întâlniri din cariera sa l-au găsut cu „pantofii găuriți și șosetele murdare de pământ”. 

”Presa specula multe și mărunte, după nu știu ce turneu că am fi câștigat, chiar prietenul nostru Cătălin Măruță ne-a prezentat că ”Milionarii de la 3 Sud Est”.

Într-o carieră întreagă nu am făcut o contabilitate a banilor, dar milionari, poate, în cei 20 și ceva de ani...nu suntem milionari, nici unul dintre noi nu cred că are un milion de euro strânși...Noi nici nu am fost o trupă răsfățată, să avem show-uri de televiziune, să fim preferații marilor companii de spoturi publicitare...Noi am câștigat din concerte și din YouTube, acum, mai nou”, a spus Laurențiu Duță despre veniturile încasate de pe urma formației.

VEZI ȘI: „Medicii nu-mi dădeau prea multe șanse”. Laurențiu Duță, la un pas să-și piardă viața: „Părinții se pregăteau pentru ce era mai rău”

Câte perechi de pantofi are acum

”Câte perechi de pantofi am? Nu știu, n-am făcut din asta o obsesie, dacă n-am avut ceva, acum să exagerez. Probabil, pe care le încalți acum, 5-6 perechi de pantofi. Se strică, cumpăr alții noi”, a spus Laurențiu Duță făcând referire la faptul că în trecut mergea cu pantofii găuriți în talpă. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel