„Medicii nu-mi dădeau prea multe șanse”. Laurențiu Duță, la un pas să-și piardă viața: „Părinții se pregăteau pentru ce era mai rău”

Data publicării:

România a fost la un pas de a pierde un mare artist. Ce a avut de îndurat Laurențiu Duță de la 3 Sud Est.

Laurențiu Duță este un cântăreț, compozitor și producător muzical român, născut la data de 19 decembrie 1980 în București, România. El a devenit cunoscut publicului larg în 2004, odată cu lansarea piesei "Shining Heart", care a fost un mare succes în România și în alte țări din Europa de Est. În plus, Laurențiu Duță este cunoscut și pentru activitatea sa de producător muzical, având colaborări cu artiști precum Inna, Alexandra Stan, Antonia, Dorian Popa și Alina Eremia.

De asemenea, succesul pe care l-a obținut alături de trupa 3 Sud Est i-a adus o popularitate uriașă, de-a lungul mai multor generații. 

VEZI ȘI: Cea mai bună voce din România, în viziunea lui Laurențiu Duță: „Superprofesionistă! M-a impresionat!”

La un pas de moarte             

   Laurențiu Duță a trecut prin o experiență traumatizantă la vârsta de 6 ani. Acest incident a avut un impact profund asupra lui artistului, lăsându-i o traumă care l-a urmărit de-a lungul vieții și l-a determinat să aprecieze mai mult fiecare zi și fiecare moment al vieții sale.

                „Din cauza faptului că am avut acele incidente, nu au fost deloc exigenţi. Am avut un traumatism cranian din care am scăpat la mustaţă. Am fost la un pas să-mi pierd viaţa, aveam doar 6 ani atunci. M-a salvat până la urmă un medic din Bucureşti care venise în Constanţa pentru un schimb de experienţă parcă. Acel doctor m-a operat şi am scăpat. Din cauza acelui traumatism, mă umflasem la cap foarte mult. Arătam, îmi povesteau părinţii mei, fix ca un înecat după multe zile de stat în apă. Medicii nu-mi dădeau prea multe şanse. Părinţii mei plângeau, se pregăteau de ce era mai rău, dar până la urmă am fost salvat.

Doctorii le-au spus atunci părinţilor să nu mă forţeze cu şcoala, cu nimic, să mă lase să fac ce vreau. Ăsta a fost, cu ghilimelele de rigoare, norocul meu. Părinţii mei, nepunând presiune pe mine să fiu cel mai bun la toate materiile, m-au lăsat să fac cât pot. Şi atunci am avut culoar liber să mă concentrez mai mult pe pasiunea mea, muzica. Deci nu erau exigenţi din punctul ăsta de vedere. Tatăl meu a devenit mai exigent cu mine, dar abia când a văzut potenţialul meu şi a simţit că pot să fac mai mult din muzică..”, potrivit Fanatik.

„Au uitat sa-mi dea cadoul”

Într-o lume în care adesea se acordă o importanță exagerată lucrurilor materiale, este important să ne amintim că cele mai valoroase lucruri sunt cele care vin din inimă și care exprimă sinceritate și afecțiune. Cel puțin, Laurențiu se bucură de situația sa din prezent, chiar dacă atât soția cât și fiica au uitat sa-i ofere cadoul de ziua sa de naștere:

„Soţia şi fiica mi-au spus primul „La mulţi ani”. Mi-au cumpărat un cadou, dar au uitat să mi-l dea dimineaţă, se grăbeau să plece la şcoală şi fiica mea şi soţia care este profesoară de biologie. Dar nu asta contează, eu tot timpul le spun să nu se deranjeze cu cadouri, de obicei îmi place să fac cadouri, nu să primesc.”, a declarat artistul pentru Fanatik.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel