Puloverul celebru purtat de Prințesa Diana, vândut contra unei sume record. Acesta a fost scos la licitație

Data actualizării: | Data publicării:
Prințesa Diana, captură video Youtube, Brut America, TODAY/ colaj Spectacola
Descriere foto: Prințesa Diana, captură video Youtube, Brut America, TODAY/ colaj Spectacola

Una dintre cele mai iconice piese de vestimentare ale Prințesei Diana s-a vântut extrem de scump la o licitație.

Un pulover roșu iconic, purtat de prințesa Diana, la scurt timp după logodna sa cu prințul Charles de atunci, a rămas o piesă emblematică și nu a fost uitată nici până în ziua de astăzi, când a fost vândută la o licitație contra unei sume uriașe de bani.

Regretata prințesă a purtat acest articol de îmbrăcăminte tricotat, care include o oaie neagră în mijlocul a zeci de animale albe de lână, la un meci de polo din iunie 1981, dar și la alte ocazii speciale desfășurate pe vremea aceea. 

Puloverul cu model jucăuș a devenit unul dintre cele mai emblematice articole vestimentare purtate de Diana, care, retrospectiv, pare să prefigureze călătoria ei zbuciumată ca membră a familiei regale britanice.

Așadar, potrivit presei internaționale, se pare că această piesă valoroasă din garderoba Prințesei Diana a fost adjudecată cu 1,1 milioane de dolari, sumă care include taxele și comisioanele. Lupta nu a fost însă una ușoară, întrucât participanții la licitație s-au bătut în oferte care de care mai mari. 

Citește și: Prințul Harry revine pe Netflix cu o nouă producție, dar fără Meghan Markle: „Toată lumea se va lupta la un moment dat”

Nimeni nu se aștepta la așa record

Suma totală a fost de peste zece ori mai mare decât estimarea inițială a agenției care a scos-o la licitație, care se gândeau că valoarea va fi cuprinsă între 50.000 și 80.000 de dolari.

Din cauza avalanșei de oferte, casa de licitații a prelungit vânzarea cu câteva minute, iar prețul a sărit drastic de la 190.000 de dolari la 1,1 milioane de dolari, în ultimele 15 minute.

Potrivit acestora, bluza roșie a Prințesei Diana a reușit să obțină cel mai mare preț plătit vreodată la licitație, când vine vorba de un articol de îmbrăcăminte, eclipsând rochia de bal în stil Infanta, vândută în ianuarie pentru 604.800 de dolari. De asemenea, este și cel mai valoros pulover vândut vreodată la o licitație.

Te-ar putea interesa și: O înregistrare audio a Prințesei Diana arată că Regele Charles a fost dezamăgit la nașterea Prințului Harry. Monarhul își dorea o fetiță

Puloverul este semnat de doi designeri

Celebrul pulover a fost creat de designerii Sally Muir și Joanna Osborne, pe atunci ceva mai puțin cunoscuți, și de compania lor de tricotaje, care a fost ulterior condusă rapid către faimă.

La câteva săptămâni după ce Diana a fost fotografiată în această haină, designerii au primit o scrisoare în care li s-a explicat că una dintre mânecile puloverului a fost deteriorată și au întrebat dacă poate fi reparată sau înlocuită.

Așadar, pe lângă pulover, licitația a inclus și scrisoarea prin care se cerea repararea acestuia, precum și un bilet de mulțumire din partea secretarului privat al Dianei, Oliver Everett.

Puloverul a fost atât de iconic, încât a apărut (printr-o copie foarte fidelă) chiar și în cel de-al patrulea sezon al dramei Netflix "The Crown", care relatează istoria recentă a Casei de Windsor.

Citește și: Prințul Harry și Meghan vor să-și schimbe numele. Nouă lovitură pentru Casa Regală: „Adevăratul ei obiectiv în viață este să fie Diana”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel